Rubljov izbacio Nadala, ispao i Fonjini

Srna
Rubljov izbacio Nadala, ispao i Fonjini

BIJELjINA - Rafael Nadal zaustavljen je danas od Andreja Rubljova u četvrtfinalnim mečevima teniskog Mastersa u Monte Karlu, a aktuelni šampion Fabio Fonjini od Kaspera Ruda iz Norveške.

 “Kralj šljake” nije znao šta ga je snašlo u prvom setu, koji je nevjerovatno dobro odigrao mladi Rus, dobivši ga sa 6:2, usput čak tri puta brejknuvši Nadala. Ne pamti se kad je to neko učinio na šljaci.

Imao je Rubljov “u šaci” Nadala i u drugom setu, pošto je odmah na startu napravio novi brejk, imao 4:2, ali je tada stao. Probudio se velikan iz Španije, osvojio četiri gema zaredom, dobio set sa 6:4 i izborio odlučujući set.

A u njemu ponovo dominacija Rubljova. Ovog puta je tri puta zaredom brejknuo Nadala i za pola časa stigao do 5:1. Tada Rafa konačno osvaja svoj servis gem i ostaje u meču, ali je u narednom gemu Robljov odlično odigrao, pobijedio i prošao u polufinale, tako da ništa neće biti od 12. titule za Nadala u Kneževini.

Najmanje posla u četvrtfinalu je imao Stefanos Cicipas, koji je odigrao samo set i prošao u polufinale. Njemu je, nakon izgubljenog prvog seta rezultatom 7:5, predao meč Alehandro Davidovič Fokina.

Danijel Evans je nastavio da igra jedan od najboljih turnira karijere. Britanac je, na krilima pobjede nad Novakom Đokoviće, u četvrtfinalu bio bolji i od Davida Gofana nakon preokreta i izgubljenog prvog seta sa 2:1, po setovima 5:7, 6:3, 6:4.

Gofan je u ovom duelu imao svoje šanse, ali je od 17 brejk prilika iskoristio samo dvije, dok je Evans od devt iskoristio četiri, pa je i to jedan od razloga što je ostvario pobjedu.

Ispao je branilac titule Fabio Fonjini, koji je odigrao vrlo slab meč protiv Kaspera Ruda iz Norveške, koji je slavio sa 6:4, 6:3. Rud ima samo 22 godine, veliki je talenat, mnogi mu predviđaju lijepu karijeru, ali on još nije stigao da se probije makar do Top 20 na ATP listi. Ovo polufinale će mu svakako mnogo značiti, pogotovo za nastavak sezone na šljaci.

U polufinalu će se sutra sastati Stefanos Cicipas - Danijel Evans i Kasper Rud - Andrej Rubljov.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana