Ronaldo odlazi neobavljenog posla

G.S.
Ronaldo odlazi neobavljenog posla

TORINO - Katastrofalni rezultati Juventusa ove sezone potpuno su poremetili svlačionicu, a uvrijeđen i povrijeđen je Kristijano Ronaldo, koji ima vrlo loše odnose sa saigračima pa je potpuno jasno da broji posljednje dane u Torinu.

 

Portugalac će po svemu sudeći napustiti Italiju neobavljenog posla, jer je doveden da “staroj dami” donese pehar Lige šampiona, ali to nije uspio da uradi u tri pokušaja. Aktuelna kampanja najgora je još od sezona kada se Juventus vraćao poslije afere “kalčopoli” pa je veliko pitanje da li će izboriti i nastup u najkvalitetnijem klupskom takmičenju. Eksperiment sa igračkom legendom na klupi Andreom Pirlom nije uspio pa se u pauzi između dva šampionata sprema velika rekonstrukcija.

Prvo je naravno potrebno naći trenera, pominje se i mogućnost da stigne Siniša Mihajlović, a onda bi novi strateg odlučio kome da se zahvali, a koga da zadrži. Ma šta se desilo do kraja Serije A jasno je da su minimalne šanse da Ronaldo ostane, posebno poslije informacija da ga više ne interesuje šta se dešava u klubu. Neulazak među četiri najbolja sigurno bi ubrzao njegovu odluku, jer on nema namjeru da igra Ligu Evrope. Sa druge strane, ni Juventus ne bi mogao da podnese njegovu platu, koja iznosi 31 milion evra godišnje pa je razlaz nešto što obje strane priželjkuju. Napadač dobija puno poreskih olakšica u Italiji i teško će zaraditi isti novac u drugom timu, u vremenu poput ovog, ali je spreman da smanji prohtjeve da bi prešao u tim u kojem može da igra fudbal Lige šampiona i konkuriše za trofej.

Portugalac je navodno iskazao želju da se vrati u Mančester junajted, dok francuski mediji navode da Nejmar lobira kod uprave Pari Sen Žermena da postane njihov adut u još jednom pohodu na “ušati” pehar.

Nema sumnje da će za njim krenuti još dosta igrača, što zbog godina, što zbog neispunjenih očekivanja. Legenda kluba Đanluiđi Bufon rekao je da sigurno odlazi, ali ne i da li će u penziju, dok je drugi sinonim za klub Đorđo Kjelini najavio odlazak u penziju. Veliko je pitanje koliko još može da ponudi Leonardo Bonući, koji sve češće izostaje iz najboljih 11, a potpuno je podbacio Alvaro Morata u svom drugom mandatu. Oni koji nisu zadovoljili su Methat Demiral, Danilo, Aron Remzi... pa je potpuno jasno da će klub koji je prepustio titulu poslije devet godina sa potpuno novim timom pokušati da je vrati iduće sezone.

Ken i Milik

Juventus je već počeo potragu za Ronaldovom zamjenom, a italijanski mediji prenose da su glavni kandidati za vrh napada Mojze Ken i Arkadijuš Milik. Prvi je dijete kluba sa lošom epizodom u Evertonu i mnogo boljom u PSŽ-u, dok je drugi godinama bio među najboljim napadačima Serije A, a zimus sreću pokušao da pronađe u Marselju, nakon što je odbio da produži ugovor sa Napolijem. Obojica su vrlo korektni napadači, ali ne klase koja može da nadoknadi odlazak Portugalca, već više da bude podrška nekom poput Ronalda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana