Ronaldinjo izlazi iz zatvora

Srna
Ronaldinjo izlazi iz zatvora

ASUNSION - Brazilska fudbalska zvijezda Ronaldinjo Gaučo izlazi danas iz zatvora u Paragvaju nakon što su on i njegov brat platili kauciju od 1,6 miliona dolara, saopštio je sudija koji vodi njegov slučaj.

Nekadašnji fudbaler "Barselone", "Pari Sen Žermena" i "Milana", koji je osvojio Svjetsko fudbalsko prevenstvo sa reprezentacijom Brazila 2002. godine, uhapšen je 6. marta sa svojim bratom i poslovnim menadžerom Robertom Asisom.

Oni su optuženi za posjedovanje falsifikovanih paragvajskih pasoša.

Njihov advokat rekao je da je pritvaranje "nasumično, zlostavljačko i nelegalno". Braći je prethodno odbijena kaucija, ali je sudija sada rekao je istraga dala rezultate u korist privedenih, prenio je AFP.

Sudija Gustavo Amalilja nije saopštio više detalja, ali je rekao da nema razloga da braća ostanu u pritvoru poslije plaćanja kaucije, uz uslov da ne napuštaju zemlju. Sudija im je odobrio da iz zatvora pređu u hotel sa četiri zvjezdice "Palmaroga" u Asunsionu dok čekaju suđenje.

U hotelu će imati pravo da primaju goste.

Njih dvojica su položila po 800.000 dolara kuacije na račun lokalne banke.

Ronaldinjo je posljednji put igrao kao profesionalac 2015. godine, ali je i dalje popularan među fudbalskim navijačima širom svijeta.

Nastupao je i za brazilske klubove "Gremio", "Atletiko mineiro", "Flamengo" i "Fluminese". Sa "Barselonom" je osvojio Ligu šampiona 2006. godine, a FIFA ga je proglasila za najboljeg svjetskog igrača 2004. i 2005. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana