Reprezentativac Srbije Nikola Ćaćić za “Glas Srpske”: Od Čelinca do krova svijeta

Dušan Repija
Reprezentativac Srbije Nikola Ćaćić za “Glas Srpske”: Od Čelinca do krova svijeta

MELBURN - Put od Čelinca i Teniskog kluba Reket, u kojem je trenirao svaki put kada bi došao kod babe i djeda, pa do nezvaničnog naslova prvaka svijeta prošao je Nikola Ćaćić, momak koji je bio važan dio reprezentacije Srbije u pohodu na trofej u ATP kupu.

U razgovoru za “Glas Srpske” 73. igrač na ATP listi dublova istakao je da su mu prethodne dvije sedmice najljepše u karijeri. 

- Prvi put sam dobio priliku u reprezentaciji sa Novakom, Viktorom Troickim i Dušanom Lajovićem i odmah osvojio trofej. Neverovatno. Nisam baš očekivao da ćemo otići do kraja iako tim za koji igra Nole uvek mora da ima najviše ambicije. Svi znamo ko je on i koliko igrača na svetu može da ga pobedi, pa je na nama ostalim bilo da mu pomognemo. Na sreću, uspeli smo. Duci je odigrao sjajno, Viktor i ja smo dali dobar doprinos u dublovima, pa smo stigli do zasluženog slavlja. Za mene lično nešto o čemu sam uvek sanjao i nadao se - sumirao je Ćaćić.

Finale protiv Španije bilo je sve samo ne jednostavno. Roberto Bautista Agut je dobio Lajovića, pa je Đoković morao da čupa situaciju. Savladao je Nadala, a onda odlučio da igra i dubl sa Troickim. Društvenim mrežama kruže snimci kako je Đoković pozvao brojnu srpsku publiku da ostane do kraja da zajedno proslave krunu.

- Taj meč smo dobili još u svlačionici. Iskreno, svima nam je laknulo kada smo čuli da Nadal neće igrati. Nole je bio vrlo raspoložen, pravi lider. Nismo sumnjali ni kada su oni na startu napravili brejk. U vazduhu se nekako osećalo da je to naš dan - naglasio je Ćaćić.

Iako sa nepunih 30 godina spada u red iskusnijih tenisera, naglasio je da je mnogo naučio u prethodne dvije sedmice.

- Kažem, prvi put sam imao priliku da sa Noletom i ostalim momcima budem 24 časa zajedno. Neverovatni su momci, šta da kažem drugo. Naročito Novak. Od starta mi je pružio veliku podršku, tačno je znao kako se osećam i činio je sve da budem važan deo tima. Dosta smo trenirali zajedno, stalno nam je davao savete, što mi je puno značilo. Jako je bio raspoložen, vidi se da mu prija okruženje njegovih drugara jer ne igra baš često ovako ekipno. Nadam se da sam mu dobrim igrama uzvratio poverenje i da ću ubuduće biti član tima - rekao je Ćaćić koji je sa Troickim dobio mečeve sa Južnoafrikancima, Kanađanima i Rusima, dok su izgubili od Čileanaca.

Splet nesrećnih okolnosti i nekoliko povreda spriječili su ga da napravi ozbiljniju karijeru u singlu, ali je za relativno kratko vrijeme uradio mnogo dobrih stvari u dublu.

- Puno dugujem Lajoviću koji mi je najbolji drug. Igra dubl samo kako bi meni pomogao i “dovukao” me do prvih 50 kako bih mogao da tražim stalnog partnera.

Na dobrom sam putu, već sutra počinjem takmičenje na čelendžeru u Bendigu, a zatim ćemo na Australijen open. Plan mi je da ove godine igram jače turnire jer mislim da sam sam sebi dokazao da mogu - naglasio je Ćaćić.

 

Rado dođe u Čelinac

Ćaćić je sa samo dvije godine napustio Čelinac, ali i dan-danas rado dođe u ovaj gradić, kao i Banjaluku.

- Ranije sam dolazio mnogo češće, naročito dok sam išao u školu. Svaki raspust sam provodio kod babe i dede koji, nažalost, više nisu živi. Trenirao sam u TK Reket, igrao i turnire u Banjaluci, Prijedoru... Imam mnogo rodbine i prijatelja sa kojima sam u kontaktu, ali poslednjih godina retko dolazim jer sam non-stop na turnirima. Koristio sam priliku kada sam nastupao na dželendžeru u Banjaluci, ali prošlog septembra sam u poslednji čas morao da otkažem dolazak jer mi se partner povredio. Ko zna, možda dođem ove godine ako ne uđem u drugu sedmicu US opena - naglasio je Ćaćić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana