Remi Hrvatske sa Češkom, u posljednjem kolu odluka o osmini finala

Srna
Remi Hrvatske sa Češkom, u posljednjem kolu odluka o osmini finala

Nogometaši Hrvatske i Češke podijelili su bodove u Glasgovu u drugom kolu Eura odigravši neriješeno 1:1 pa će se tako putnici za osminu finala znati tek nakon posljednjeg odigranog kola.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prva je zaprijetila Češka nakon što je Livaković odbranio loš udarac Šika iz blizine. Pet minuta kasnije uzvratio je Perišić, ali je Vaclik bio oprezan.

U 33. minuti penal za Češku. 

Lovren je laktom udario Šika, a sudija Del Cero je nakon konsultacije s VAR-om dosudio najstrožu kaznu za Češku. Siguran s bijele tačke bio je upravo Šik za 1:0.

Češka je i do kraja prvog poluvremena kontrolisala igru te su imali zasluženo vodstvo protiv vrlo loše Hrvatske u prvom poluvremenu.

Samo što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu, izabranici Zlatka Dalića su došli do izjednačenja. Perišić je sjajno pobjegao i potom slomio svog čuvara prije nego što je uputio neobranjiv udarac za 1:1.

Češka je ostala na prvom mjestu grupe D i sada ima četiri boda, Englezi su drugi s tri, Hrvati s bodom su na trećoj poziciji, dok su Škoti na dnu bez bodova. Međutim, Engleska i Škotska svoj meč drugog kola igraju tek večeras u 21 sat. Posljednje treće kolo grupe D igra se u utorak, a u isto vrijeme igraće Hrvatska i Škotska te Engleska i Češka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana