Rekordan broj takmičara iz NBA i WNBA na OI u Tokiju

Tanjug
Foto: Tanjug

NjUJORK- Ukupno 121 NBA i WNBA igrača nalazi se na spisku reprezentacija za Olimpijske igre 2020 u Tokiju u Japanu, što je rekordan broj.

. Muška i ženska takmičenja 5x5 predstaviće rekordnih 49 trenutnih NBA igrača i rekordnih 29 trenutnih WNBA  košarkašica, uz 16 nekadašnjih NBA igrača i 22 WNBA košarkašice.

Na ženskom 3x3 turniru igraće četiri sadašnje i jedna bivša WNBA košarkašica. Prethodni rekordi za aktivne reprezentativce iz NBA i WNBA na Olimpijskim igrama bili su 46. odnosno 26. i to na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru u Brazilu.

Izvan SAD, Nigerija na svom spisku ima najviše aktuelnih  igrača - osam, a slijede je Australija i Francuska sa po šest.

Jedanaest od 12 timova koji se takmiče na muškom turniru imaju najmanje po jednog trenutnog NBA igrača, a spiskovi reprezentacija uključuju 13 igrača koji su bili NBA All Stars.

Dvadeset sedam NBA timova ima predstavnike u muškoj konkurenciji 5x5, a Majami će imati najviše četiri igrača. Dalas, Denver, Milvoki Juta imaju po tri igrača koji se takmiče na OI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana