Real i Mančester Siti u polufinalu

Srna
Real i Mančester Siti u polufinalu

BIJELjINA - Real je sačuvao prednost od 3:1 protiv Liverpula u četvrtfinalu Lige šampiona odigravši revanš bez golova revanš, dok je Mančester Siti i u drugoj utakmici savladao Borusiju iz Dortmunda identičnim rezultatom, kao i prošle sedmice - 2:1.

Borusija i Mančester Siti su, prema očekivanjima, odigrali odličan meč, u kom je Siti bio bolji rival, imao je više prilika i da su njegovi igrači bili precizniji njemačka ekipa je mogla da doživi težak poraz na svom terenu.

Prvi udarac domaćina ka golu Edersona i lopta je završila u mreži. Igrao se 15. minut, a strijelac gola sa ivice kaznenog prostora je bio Džad Belingem.

Uslijedio je veliki pritisak gostiju i prilike koje su redom propuštali Kevin de Brujne dva puta, Rijad Marez, Oleksandr Zinčenko, sve do 55. minuta. Tada je jedanaesterac skrivio Emre Džan, a siguran za 1:1 je bio Marez.

Veoma brzo, nakon izjednačujućeg gola, mogao je Siti do vođstva, ali je Rodri pogodio prečku. Potom i jedna prilika za Borusiju, ali Mats Humels šutira zamalo iznad gola, nakon slobodnog udarca Marka Rojsa.

Kada je Marvin Hic u 74. minutu spriječio De Brujnea ponovo da postigne gol, mnogi su pomislili da će Siti stići kazna, ali samo minut kasnije sve je bilo riješeno.

Fil Foden je postigao drugi gol za engleski klub i tada se već znalo da će Mančester Siti u polufinale. Do kraja meča više nije ni bilo nekih uzbuđenja, a Siti je nakon one iz Menhengladbaha, eliminisao i Borusiju iz Dortmunda.

Liverpul je jurio dva gola zaostatka iz Madrida protiv Reala, a umjesto gola, stvorio je sijaset šansi, koje su ostale neiskorištene. Mohamed Salah je imao dvije prilike, a po jednu Džejms Milner, Žoržinjo Vajnaldum i Roberto Firmino, ali gola nije bilo.

Real je prvi put zaprijetio preko Žuniora Vinisijusa tek u 66. minutu, kada je Alison dobro sačuvao svoj gol.

Posljednju šansu, i to veliku u ovoj utakmici, imao je Real preko Karima Benzeme u 81. minutu, kada je šutirao zamalo preko gola.

Sve u svemu, više je “Kraljevski klub” prikazao u ovom dvomeču, tako da je apsolutno zasluženo prošao u polufinale.

Liga šampiona - četvrtfinale:

Borusija /Dortmund/ - Mančester Siti 1:2 /prvi meč 1:2/
Liverpul - Real Madrid 0:0 /1:3/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana