Ramos proglašen najvećim defanzivcem u istoriji fudbala

Kliks
Foto: Kliks

Španski i Realov štoper Serhio Ramos (34) izabran je za najvećeg defanzivca u fudbalskoj istoriji prema čitateljima ''Frans Fudbala'' nakon što se 64 posto ljudi složilo kako je on najbolji svih vremena.

Ramos je početkom ove godine postao najbolji strijelac defanzivac u historiji La Lige nakon što je pogodio iz penala protiv Real Sosijedada, a postigao je više golova u karijeri od Čavija, Inijeste i Pola Pogbe.

Takođe je u posljednje vrijeme pokazao nevjerovatne odbrambene sposobnosti, što je potvrdio i nedavno neutrališući petostrukog osvajača Zlatne lopte Lionela Mesija u Realovoj impresivnoj pobjedi 3:1 nad Barselonom.

Nakon odigranog El Klasica za vikend, mnogi čitatelji ''Frans Fudbala'' složili su se kako je Ramos najveći defanzivac svih vremena.

U tom tekstu, ''Frans Fudbal'' tvrdi da je Ramos, koji je podigao pehar osvajača Svjetskog prvenstva, dva Evropska prvenstva, četiri Lige prvaka i pet pehara prvaka Španije, "besprijekoran u oporavku i u zraku".

"Dominantan je utisak kako nijedan defanzivac nikada nije imao sličan uticaj na ekipu za koje je igrao. I to se događa u oba područja (odbrana i napad), što ga možda čini jedinstvenim u odnosu na njegove prethodnike", piše u tekstu.

Što se tiče najboljih strijelaca defanzivaca u istoriji, Ramos daleko zaostaje za Ronaldom Kumanom, koji je prvi na listi s 253 pogotka tokom svog procvata 80-ih i 90-ih.

Najplodnija sezona za Kumana bila je 1987/88. kada je zabio 26 gola za PSV.

Lista najboljih defanzivnih strijelaca prema talkSportu:

10. Franc Bekenbauer - 109 golova

9. Roberto Karlos - 113 golova

8. Pol Brajtner - 113 golova

7. Stiv Brus - 113 golova

6. Serhio Ramos - 126 golova

5. Grejam Aleksander - 130 golova

4. Loran Blan - 153 pogotka

3. Fernando Hijero - 163 gola

2. Daniel Pasarela - 175 golova

1. Ronald Kuman - 253 gola

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana