PSŽ i Mančester siti igraju veliki derbi Lige šampiona: Na “Parku prinčeva” dvije milijarde evra

G.S.
PSŽ i Mančester siti igraju veliki derbi Lige šampiona: Na “Parku prinčeva” dvije milijarde evra

PARIZ - Utakmica drugog kola grupe A Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Mančester sitija ući će u istoriju kao prva u Ligi šampiona u kojoj će za nastup konkurisati igrači vrijedni više od dvije milijarde evra.

Nikada ranije nije se desilo da ukupna vrijednost igrača dva tima probija magičnu granicu koju je prije samo desetak godina, a da ne pričamo o još daljoj prošlosti, bilo teško i zamisliti. Pa ipak, klubovi nastali na osnovu pomalo suludog trošenja novca bogatih vlasnika sa Bliskog istoka još čekaju da osvoje “ušati” pehar. Minulih sezona u nekoliko navrata bili su blizu, ali se na kraju ispostavljalo da im je nedostajala neka sitnica. Zato su na “Parku prinčeva” ljetos zasukali rukave i riješili da formiraju “drim tim”. Vjerovatno se ni sami nisu nadali da će na samom kraju prelaznog roka dobiti džek-pot u vidu Lionela Mesija i to bez obeštećenja, ali se i to desilo. Zbog svega toga dodijeljena im je uloga prvog favorita takmičenja, iako su prilično neubjedljivo počeli sezonu. Argentinac još čeka na prvenac, imao je problema i sa povredom, ali se vratio treninzima i očekuje se da večeras zauzme mjesto uz Nejmara i Klijana Mbapea.

- Iskreno, ne znam šta treba da uradimo da bismo ih zaustavili. Previše su talentovani i kvalitetni. Pokušaćemo naravno da ih što više neutrališemo, a poslije meča ćemo vidjeti da li smo uspjeli - iskren je trener”građana” Pep Gvardiola.

Jedan od lošijih mečeva PSŽ je odigrao u Brižu (1:1), a Maurisio Poketino uporno ponavlja da mu je potrebno više vremena kako bi stvari legle na svoje mjesto. Nema sumnje da bi jedan veliki skalp sigurno ubrzao taj proces.

- Nova smo ekipa i sigurno nismo najuigraniji. Siti je u prednosti jer nije mijenjao mnogo igrača tokom ljeta. Igraju odličan fudbal što pokazuju iznova i iznova. Sigurno nam neće biti lako - rekao je Poketino.

Parovi drugog kola, grupa A: Lajpcig - Klub Briž (21), PSŽ - Mančester siti (21). Grupa B: Milan - Atletiko Madrid (21), Porto - Liverpul (21). Grupa C: Ajaks - Bešiktaš (18:45), Borusija D. - Sporting (21). Grupa D: Šahtjor - Inter (18.45), Real M. - Šerif (21).

I Pep bi Mbapea

Slučajno ili ne, dan uoči velikog okršaja u Parizu u medijima se pojavila informacija da će Mančester siti pokušati angažovati Kilijana Mbapea. Kao što je poznato, napadaču PSŽ-a ističe ugovor na kraju sezone i kako stvari stoje male su šanse da će ga produžiti. Real je bio voljan da ga dovede već sada, ali se to na kraju nije desilo pa su “građani” navodno spremni da mu ponude sve što poželi. Gvardiola će već na zimu krenuti u napad, a mladi napadač može mirno da sjedi i čeka. Sva tri kluba - PSŽ, Real Madrid i Mančester siti spremni su da mu ponude nevjerovatne uslove, a na njemu je samo da odabere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana