Prozivao Novaka, ali Srbinu odgovara da osvoji Australiju: Cicipas poslije pet setova i drame izbacio Amerikanca

GS
Foto: Agencije

Tejlor Frik je bio opasan, ali ne i dovoljno opasan.

Grčki teniser Stefanos Cicipas posljednji je učesnik četvrtfinala Australijan opena, a možda se najviše i napatio od svih svojih kolega pošto je tri i po sata "lomio" Tejlora Frika!

Mladi američki teniser je pošteno "oznojio" Cicipasa jer je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, ali je iskustvo Grka na velikim turnirima prevagnulo. Na kraju je dobio uzbudljivi peti set uz jedan napravljen brejk, za plasman među osam najboljih u Melburnu- 3:2 (4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4).
Cicipas je ponovo igrao toplo-hladno i izluđivao Frica konstantnim "ćaskanjem" sa ocem i trenerom Angelosom Cicipasom, ali kada je bilo najpotrebnije uspio je da "slomi" protivnika, prenosi Mondo.

Ipak, moraće bolje u narednoj rundi protiv Janika Sinera koji se "prošetao" do četvrfinala pobijedivši De Minaura (3:0).

Zanimljivo je da bi Đokoviću najviše odgovaralo kada bi upravo Cicipas osvojio Australijan open, pošto Medvedev i Nadal mogu da mu sruše rekorde, a čini se da ima najveću šansu među preostalim igračima u Melburnu.

Ipak, vrijedi istaći i da je Cicipas jedan od tenisera koji su prozivali Đokovića zbog vize, a ostale karma nije poslužila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana