Pripadaju osjetljivoj grupi: Treneri stariji od 60 godina možda neće voditi ekipe u NBA ligi

GS
Pripadaju osjetljivoj grupi: Treneri stariji od 60 godina možda neće voditi ekipe u NBA ligi

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je kako postoji mogućnost da treneri koji imaju više od 60 godina neće voditi ekipe s klupe kada se takmičenje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu nastavi 31. jula.

"Mislim da je jedna stvar koju smo naučili o ovom virusu, a to pokazuju i zvanični podaci, iako postoje izuzeci, da su mladi i zdravi ljudi najmanje ranjivi. Međutim u NBA ligi postoje i stariji ljudi, a to su prije svega treneri. Zbog toga ćemo morati raditi na sprovođenju protokola i naprimjer zabraniti starijim trenerima da vode utakmicu s klupe", rekao je Silver i dodao:

"Možda će morati poštovati pravila fizičkog distanciranja. Možda da budu u svlačionici ili nešto slično, ali ne želimo da budu blizu igrača kada utakmica počne samo kako bismo ih zaštitili. To su sve problemi na kojima nastavljamo raditi."

Trener Nju Orleans Pelikansa Alvin Džentri ne slaže se sa Silverovim prijedlogom.

"To nema logike. Kako ću voditi ekipu na taj način? Da li su svi koji imaju manje od 60 godina zdravi?", zapitao se Džentri.

Trener Dalas Maveriksa Rik Karlisle (predsjednik Udruženja NBA trenera) rekao je kako je razgovarao sa Silverom i da će tek utvrditi jasna pravila. Istkanuo je kako je moguće da NBA treneri koji imaju više od 60 godina budu zdraviji od nekoga ko ima mnogo manje.

Ukoliko Silver ostane pri svom stavu, pored Gentryja i Carlislea (60) svoje ekipe neće moći voditi ni Greg Popovič (71), Mike D'Antoni (69) i Terri Stots (60).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana