Postoji uslov za povratak Mesija u Barselonu

Sportske
Foto: Fb

Sve su aktivnije glasine o povratku Lionela Mesija u Barselonu, a jedan od ključnih uslova jeste da se dogodi odlazak Đerara Pikea.

Toni Huanrmati, jedan od najpouzdanijih katalonskih novinara, otkrio je da su se Mesi i Pike žestoko posvađali kada je Argentinac napuštao Barselonu.

Mesi je saznao da je Pike bio taj koji je savjetovao Đoana Laportu da ne produži ugovor sa Leom, jer bi tako stabilizovao finansijsku situaciju u klubu. 

Od Mesijevog odlaska u Pariz, mediji su nekoliko puta pisali o njihovom sukobu, a Toni Huanmarti sada otkriva da bi Argentinac mogao da se vrati samo ako Pike ode i da za to postoji jako zanimljiva klauzula.

Naime, u Pikeovom ugovoru postoji jedna klauzula po kojoj štoper ili Barsa mogu da raskinu jednostrano ugovor ako u ovoj sezoni Španac ne odigra više od 45 minuta na 35 odsto mečeva.

To je navodno i jedan od razloga zbog kog je Pike pao u drugi plan kod Ćavija, koji se praktično gotovo svakodnevno čuje sa Mesijem. 

Pike ima ugovor do 2024. godine i ogromnu platu, što je još jedan od razloga zbog kjeog klub želi da se ta klauzula aktivira i da štoper ode na ljeto. Barsa bi tako mogla da primjeni identičan recept kao Atletiko Madrid sa Antoanom Grizmanom.

Podsjetimo da je Atletiko izračunao da neće biti u obavezi da otkupi Grizmana ako ove sezone bude igrao po 30 minuta po meču, zato je Dijego Simeone na skoro svakom ubacivao Francuza poslije 60. minuta. 

Ćavi sada na sličan način ne smije da drži Pikea više od 45 minuta na trećini utakmica ove sezone i sve ide u tom pravcu.

Svakako da je to ružan način za rastanak sa legendom kluba, ali u ovom trenutku možda i najbolji za ekipu.

Ove priče o Mesijevom uslovu ponovo će otvoriti stare teme da se Argentinac pitao za sve u svlačionici, a ukoliko se zaista vrati, a Pike ode, da li će to biti potvrda tih tvrdnji?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana