Porodica Đoković: Vjerovali smo da će sport pobijediti

Tanjug
Porodica Đoković: Vjerovali smo da će sport pobijediti

BEOGRAD - Porodica Đoković objavila je danas saopštenje u kome kažu da su veoma razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju, jer su vjerovali da će sport pobijediti.

Smatraju da ovdje „nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali“.

-I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, verovali smo da će sport pobediti. Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi „javni interesi” neće biti izgovor za odluku koja je doneta - kažu Đokovići.

U saopštenju se navodi da su ovo teški trenuci, pogotovo za Novaka.

-Ono što moramo da uradimo svi, pre svega mi, kao njegova porodica, jeste da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer plej koji je ovde u potpunosti izostao.

Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovek - navedeno je u saopštenju porodice Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana