Poraz Zvezde u Izraelu, Makabi slavio nakon preokreta

GS
Foto: FK Crvena Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poražni su u gostima od ekipe Makabija iz Haife u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Izuzetno uzbudljiv i neizvestan meč odigrali su Makabi i Crvena zvezda na „Sami Ofer" stadionu.

Viđeno je pet golova, dva preokreta i na kraju pobjeda domaćina od 3:2.

Prštalo je od prvog minuta na potpuno ispunjenom stadionu u Haifi.

Makabi je znatno bolje i energičnije ušao u meč, što se moglo primjetiti na terenu.

Domaći su veoma visoko izlazili naprijed i vršili presing na Zvezdinoj polovini, sprečavajući tako šampiona Srbije da duže ima loptu u nogama i organizuje neki konkretniji napad.

Makabi je tražio pukotine i prostor koji bi mogao da iskoristi i upravo tako je do gola došao u 18. Minutu.

Lopta je sa desne strane došla do Pijeroa u petercu Zvezde, a napadač Makabija je uspio da se zagradi, okrene i potom pošalje loptu u mrežu.

Zvezdu je taj trenutak definitivno probudio i prodrmao, pošto je uslijedila bolja igra srpske ekipe u nastavku prvog dijela meča.

Igrao se 27. Minut kada je Bukari progirao Kataija, a ovaj šutirao sa distance. Uz dozu sreće, Zvezda je tako stigla do izjednačenja, pošto je Pešić promijenio putanju lopte i tako prevario golmana domaćih.

Imali su crveno-bijeli dvije kolosalne šanse u 30. i 35. minutu, ali je prvo Bukari šutirao preko gola, a Pešić pravo u golmana.

Ipak, što nisu uspjeli tada, fudbaleri Crvene zvezde jesu u 40. minutu utakmice.

Brza tranzicija nakon osvojene lopte donijela je Zvezdi situaciju tri na tri na protivničkoj polovini, Bukari je uočio Kangu i odložio mu loptu, a ovaj izuzetno preciznim i jakim udarcem zakucava loptu u mrežu i donosi preokret.

Zvezda je dobro otvorila i drugi dio meča, ali je brzo primila gol.

Haziz je poslao fantastičan centaršut ka Pijerou, koji je iskoristio jačinu ubačene lopte i glavom matirao Borjana za 2:2 u 51. minutu.

Taj pogodak potpuno je oživio Makabi, koji je prije toga izgledao kao u nokdaunu.

U 62. minutu desio se novi preokret na meču.

Previše prostora Zvezdini fudbaleri ostavili su Šeriju, koji je gađao sa distance i veoma preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže gola koji brani Milan Borjan.

Zvezda je od tog momenta poptuno preuzela inicijativu i pokušavala da dođe do izjednačenja, ali do toga nije uspjela da dođe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana