Poraz košarkašica Srbije u Sidneju

G.S.
Poraz košarkašica Srbije u Sidneju

Košarkašice Srbije poražene su od Australije u trećem kolu Svjetskog prvenstva rezultatom 69:54.

Ovogodišnji Mundobasket za dame igra se u Australiji, a Srbija je u “paklenoj” grupi sa domaćinom, Japanom, Kanadom, Francuskom i Malijem.

Srbija se borila koliko je mogla, ali je domaća reprezentacija uspjela da slomi otpor evropskih prvakinja i ponovo konkuriše za prvo mjesto, dok Srbiju čekaju “tuče” za prolaz u drugu rundu.

Australija je s pravom proglašena za favorita i meč otvorila serijom 7:2, ali je Srbija zahvaljujući Ivon Anderson uspjela da se vrati u meč, da bi poslije samo 10 postignutih poena u četvrtini imala zaostatak od 8 poena.

Nastavile su domaće košarkašice da igraju svoju igru, pobjegle na dvocifren broj poena i to lijepo držale, ali je Marina Maljković uspjela da trgne svoje izabranice pa se prednost Australije istopila, ali nakon tajm-auta slijedi dobra igra i na poluvremenu je na semaforu stajalo 36:28.

Nije Srbija izgledala dobro na startu drugog poluvremena, otišle su Australijanke na 18 poena prednosti i imale seriju 10:0 za 4 minuta košarke u ovom periodu, a onda Saša Ćađo pa Srbija stiže na 41:50.

Uspjele su da se vrate u meč, da stvari opet budu neizvesne, ali greške su od sitnih postale krupne i Australijanke su iskoristile to da kazne i da na kraju slave rezultatom 69:54.

Najefikasnija je bila Bek Alen sa 16 poena, 12 je upisala Marijel Tolo, a po 10 su postigle Samanta Vitkomb i Stef Talbot.

U redovima Srbije, 16 poena za Ivon Anderson od čega 14 u prvom poluvremenu, uz 7 skokova i 6 asistencija, dok je dvocifrena bila još Saša Čađo sa 12, Jovana Nogić je imala 7, a Tina Krajišnik 6 poena, po 4 su imale Đorđević i Topuzović, 3 Raca i 2 Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana