Pogledajte ekipi sastavljenu od 11 najboljih igrača El Klasika svih vremena

Srna
Pogledajte ekipi sastavljenu od 11 najboljih igrača El Klasika svih vremena

Sutra je na rasporedu El Klasiko, dvoboj Real Madrida i Barselone te najglamurozniji derbi derbi na svijetu.

Podatak da su za ta dva kluba igrala trinaestorica igrača koji su osvojili ukupno 23 Zlatne lopte dovoljno govori o tome koliko talenta i zvijezda ima na terenu svaki put kada se sudare ovi klubovi. 

Kako bi izgledala najbolja kombinovani tim svih vremena iz ta dva kluba? Odlučili smo se za formaciju 4-3-3, a s obzirom na talent, individualna postignuća, dugovječnost i značaj odabrali smo ovih 11 igrača.

Golman: Iker Kasiljas

U Real Madrid je stigao s devet godina i ondje proveo sljedećih 25. S 18 je postao prvi golman i sve do 2012. nije postojao nijedan drugi golman na Bernabeuu. S Realom je osvojio pet naslova prvaka Španjolske i tri naslova Lige šamoiona.

Desni bek: Dani Alves

Jedan od najofenzivnijih i najopasnijih bekova u istoriji fudbala. U šest naslova prvaka Španije i tri Lige sampiona ugradio je 21 gol i nevjerojatnih 95 asistencija.

Desni stoper: Serio Ramos

Realov kapiten rekorder je po broju odigranih El Klasika. U Real je stigao kao tinejdžer iz Sevilje za 28 milijuna evra, a u međuvremenu je osvojio sve s klubom i reprezentacijom.

Lijevi stoper: Žerard Pike

Jedan od najvećih kikseva Aleksa Fergusona, koji ga je pustio iz Mančester Junajted za 5 milijona evra, a otad je nezamjenjivi vođa obrane jedne od najboljih ekipa svih vremena. Jedan je od preteča modernog stopera koji uz obrambene zadatke mora znati organizovati igru.

Lijevi bek: Roberto Karlos

Jedna od najpoznatijih lijevih noga u istoriji fudbala možda je i najbolji bek svih vremena. Za Real je odigrao preko 500 utakmica, osvojio četiri prvenstva i tri Lige šampiona, a njegovi slobodnjaci postali su jedan od najpoznatijih fudbalskih brendova.

Zadnji vezni: Miguel Munjoz

Jedan od najbitnijih igrača Reala, koji je osvojio pet prvih izdanja Lige šampiona. Četiri titule od tih pet je osvojio kao igrač, a još jednu kao trener. Sjajnoj kolekciji dodao je još jedan evropski naslov, onaj iz 1966. godine.

Lijevi vezni: Ćsavi

Igrač koji je redefinisao pojam dodavanja. Nevjerojatno precizan, tačan i uporan, Ćavi je Barseloni dao 17 godina karijere, a s Kamp Noua je otišao okrunjen trostrukom krunom. Za Blaugranu je upisao čak 767 nastupa i osvojio 25 trofeja.

Desni vezni: Inijsta

Devet prvenstava, četiri Lige šampiona i čovjek koji je sa Ćavijem uspostavio jedan od najpoznatijih fudbalskih dueta u povijesti. Kada je imao 15 godina, Pep Guardiola ga je zamijetio kao tadašnji igrač Barselone i rekao Ćaviju: "Ti ćeš me penzionisati, ali ovaj mali će nas penzionisati oboje."

Desno krilo: Lajonel Mesi

Ima li uopšte drugog kandidata?

Lijevo krilo: Kristiano Ronaldo

Ima li uopšte drugog kandidata?

Napadač: Alfredo Di Stefano

Sedam golova u prvih pet finala Lige šampiona potvrdili su kako je Di Stefano možda bio i najbolji igrač svih vremena dok se nije pojavio Pele. Osvojio je dvije Zlatne lopte, a njegovih 308 golova za Real bio je rekord koji se održao 44 godine nakon njegovog penziosanja, prenosi index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana