Partizan obezbjedio 600 mjesta za navijače Zvezde na derbiju Evrolige

Tanjug
Partizan obezbjedio 600 mjesta za navijače Zvezde na derbiju Evrolige

BEOGRAD - Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je poslije serije sastanaka i konsultacija sa pripadnicima bezbjednosnih službi, a u skladu sa preporukama baziranim na operativnim podacima donio odluku o odvajanju dijela tribine na Nivou 400 u "Štark areni" za navijače Crvene zvezde, koji budu imali ulaznice za večerašnji derbi meč 12. kola Evrolige.

Partizan će biti domaćin prvog "vječitog derbija" sa Crvenom zvezdom u istoriji Evrolige. Utakmica će biti odigrana od 20.30 sati u "Štark areni". 

Navijači Crvene zvezde će na raspolagaju maksimalno imati 600 mjesta.

"Navijači Crvene zvezde će na raspolaganju imati sektore od ulaza 411 do 413. Izvan toga, biće po jedan sektor tampon zone koji će razdvajati pristalice dva kluba. Simpatizeri Crvene zvezde će moći da uđu na ulaz sa istočne strane, odakle će ih službe bezbjednosti ispratiti na Nivo 400", saopšteno je iz Partizana.

"Crno-bijeli" tvrde da operativni podaci bezbjednosnih službi ukazuju na moguće provokacije navijača Crvene zvezde.

"Partizan skreće pažnju da neko može da uđe u dvoranu noseći obilježja 'crno-bijelih', dok bi ispod njih nosili obilježja Crvene zvezde. Ti provokatori će imati cilj da ubacivanjem predmeta u teren izazovu nemire i incidente kako bi u očima Evrolige i čitave Evrope prikazali Partizan u lošem svjetlu i doveli do velikih kazni za naš klub. Službe zadužene za bezbjednost će sve učiniti da takve provokacije koje mogu dovesti  do ozbiljnih problema u dvorani sa blizu 18.000 ljudi, spriječe. Ovim putem Partizam upozorava sve u dvorani da će bezbjednosne kamere, kao i pripadnici služba bezbjednosti snimati svaki incident i da će snimci vinovnika incidenata po potrebi biti javno prikazani", dodaju iz Partizana.

"Crno-bijeli" su pozvali sve navijače Partizana da snimaju eventualne incidente.

"Večerašnji meč u hali gde se očekuje još jedna rekordna posjeta u Evroligi predstavlja ozbiljan bezbjednosni izazov. Za razliku od drugih klubova, koji imaju problema da napune trostruko manje dvorane i imaju puno mjesta da po potrebi odvajaju sektore, Partizan ima 11.500 vlasnika sezonskih ulaznica i gotovo punu 'Štark arenu' na svakoj evroligaškoj utakmici. Odvajanje sektora za malu grupu pristalica gostujućeg tima se mora uraditi pažljivo, kako ne bi bila naneta šteta vlasnicima naših sezonskih ulaznica", ističu iz Partizana.

Partizan je pozvao svoje navijače da se suzdrže od bilo kakvih uvredljivih skandiranja ili ubacivanja predmeta na teren.

"Unošenje čvrstih predmeta nije dozvoljeno i pozivamo navijače da ne donose ni metalni novac, ni upaljače. Ulaz u dvoranu će biti otvoren u 17.30 časova, a pregledi će biti detaljni i u dvoranu neće ući niko dok detaljno ne bude pregledan. Za svaki eventualni incident i najmanje prirode, sektori će biti pražnjeni. Partizan poziva sve navijače da srčano bodre crno-bijele  i da se suzdrže od bilo kakvih uvredljivih skandiranja ili ubacivanja bilo čega u teren. Pokažimo zrelost, pokažimo da u svakom smislu pripadamo eliti evropskih klubova", navodi klub iz Humske.

Partizan ističe da je za navijače Crvene zvezde obezbjeđeno 600 mjesta u "Štark areni".

"Obezbjeđena su dva sektora na Nivou 400, na istočnoj strani. U svrhu bezbednosti navijača Crvene zvezde i opšte bezbednosti svih u hali, odvojeno je četiri sektora u kojima neće biti pristalica Partizana. Ulaz na istočnoj strani za gostujuće navijače će biti otvoren u 17.30 sati i nakon 19 časova ulaz neće više biti moguć. Zabranjeno je unošenje transparenata i obilježja gostujućeg tima. Pozivamo Crvenu zvezdu da apeluje na svoje simpatizere da poštuju ove instrukcije i da večerašnji meč protekne u najboljem mogućem redu", zaključuje se u saopštenju Partizana i dodaje da će biti refundiran novac svima koji ne iskoriste kartu za ovaj duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana