Oduševljeni britanski novinar: Novak igra najbolji tenis svih vremena

Agencije
Oduševljeni britanski novinar: Novak igra najbolji tenis svih vremena

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ostvario je jubilarnu, 70. pobjedu na Vimbldonu.

Novak je do tog sjajnog broja došao pobjedom u četvrtfinalu nad Davidom Gofanom od 6:4, 6:0, 6:2 poslije 117 minuta igre.

Tako je srpski teniser postao tek četvrti igrač u istoriji turnira u Open eri sa 70. ili više pobjeda, prodruživši se Rodžeru Federeru, Džimiju Konorsu i Borisu Bekeru.

Novak se plasirtao u svoje deveto polufinale ovdje u Londonu, a cilj mu je da osvoji petu titulu i po tome se izjednači sa Bjernom Borgom.

Takođem sa devet polufinala Vimbldona Novak se na trećem mestu večne liste po brojku plasmana u polufinale izjednačio sa Borisom Bekerom, Arturom Gorom i Herbertom Lofordom.

Nije ni čudo što su mnogi bili ushićeni njegovom igrom, tako da je i britanski TV komentator Endrju Kasl, bivši teniser, imao samo riječi hvale. I to ne bilo kakve.

Pitanje je, ko igra najbolji tenis svih vremena? Ne ko je najbolji igrač svih vremena. Mislim da je Novak podigao taj nivo igre posljednjih godina. I to na nivo koji nikad ranije nisam video. I to još kažem ja koji obožavam Rafu i Rodžera! I Mareja, i Vavrinku i još mnoge druge”, izjavio je Kasl u razgovoru sa koleginicom sa BBC-a Sju Barker.

Podsjetio je još jednom na januar i pobjedu nad Nadalom u Melburnu.

Novakovo izdanje u finalu Australijan Opena bio je najviši standard tenisa ikad viđen, u to sam apsolutno siguran”, zaključio je Kasl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana