Odlično izdanje Jokića i pored poraza Nagetsa od Voriorsa

Tanjug
Odlično izdanje Jokića i pored poraza Nagetsa od Voriorsa

DENVER - Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su na domaćem terenu od Golden Stejt Voriorsa rezultatom 116:107, ali je Nikola Jokić pokazao sjajnu igru i malo je nedostajalo da treću utakmicu zaredom završi sa tripl-dablom.

Voriorsi su odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone predvođeni nestvarnim Stefenom Karijem, koji je u ovom meču potpuno zasjenio i najboljeg centra NBA i prvog favorita za MVP nagradu Nikolu Jokića.

Kari je odigrao nevjerovatno prvo poluvrijeme tokom kojeg je ubacio 30 poena i postao najbolji strijelac u istoriji Golden Stejta.

Na prvom mjestu vječne liste preskočio je legendarnog Vilta Čemberlena, koji je ostao na 17.783 poena za "ratnike", dok je izvjesno da će Kari postaviti granicu koja će teško biti srušena.

Kari je postigao ukupno 53 poena (14/24 iz igre, 15/16 penali), uz šest skokova, četiri asistencije i čak 10 pogođenih trojki iz 18 šuteva.

Jokiću su dvije asistencije nedostajale za tripl-dabl – postigao je 27 poena (10/20 iz igre, 1/4 trojke), uhvatio 12 lopti, imao osam dodavanja i po jednu blokadu i ukradenu loptu, prenosi RTS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana