Odbojkaši Srbije bez izgubljenog seta u polufinalu prvenstva Evrope

G.S.
Odbojkaši Srbije bez izgubljenog seta u polufinalu prvenstva Evrope

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Izabranici Slobodana Kovača su sa 3:0 pobijedili Holandiju (25:23, 25:20, 27:25)

Izuzetno neizvjestan bio je prvi set u kojem se Srbija, prvi put na dva poena razlike odvojila pri rezultatu 7:5, a nakon što su Holanđani izjednačili na 13:13 preuzeli su inicijativu i imali prednost koja je rasla do tri poena (18:15), ali je Srbija u završnici stigla do izjednačenja 20:20. Još jedno izjednačenje imali smo na 23:23, a onda do kraja seta Holandđani nisu osvojili poen.

U drugom setu Srbija je bila fantastična, vodila je od početka do kraja seta, jednom čak i sa sedam poena viška, a onda je lako privela set kraju i dobila ga sa 25:20.

Bila je ovo dobra uvertita u treći set, koji je poput prvog bio vrlo neizvjestan. Srbija je imala tri poena prednosti (20:17), ali su se Holanđani vratili u meč i stigli do izjednačnja.

Na rezultatu 23:23 Kovač je zatražio tajm-aut, a nakon toga je Ivović pogriješio pa je Holandija došla do set lopte. Ispucali su Holanđani loptu u aut, a onda je Srbija uspjela da iskoristi drugu meč loptu i dođe do polufinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana