Nurkić Ramazan čestitao fotografijom džamije Ante Pavelića

Agencije
Nurkić Ramazan čestitao fotografijom džamije Ante Pavelića

SARAJEVO - Košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić podigao je veliku prašinu jer je povodom Ramazana objavio na „Tviteru“ fotografiju džamije poglavnika Ante Pavelića.

Košarkaš je ovom objavom šokirao i sunarodnike iz BiH, koji ga mole da ih ne bruka.

- Jusufe, jel bilo drugih džamija? Da si stavio džamiju iz svog džemata niko ti ništa ne bi zamjerio, a dobro znamo ko je Ante Pavelić i NDH... - samo je jedan od komentara ispod objave.

Ovu džamiju, koja se nalazi u Zagrebu, podigao je Pavelić 1944. godine. On je zgradu Doma likovnih umjetnosti kralja Petra I Oslobodioca izgrađenu 1938. godine pretvorio 1944. godine u džamiju koja je nazvana po njemu. On ju je lično i otvorio.

- U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sqedbenici uzvišene vjere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lijepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila – pisalo je na ulaznim vratima ove džamije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana