Novi propisi za takmičenje u Evroligi u slučaju virusa korona

Tanjug
Novi propisi za takmičenje u Evroligi u slučaju virusa korona

Utakmice Evrolige i Evrokupa, koje su odložene zbog virusa korona, biće odigrane nakon što su usvojene izmjene pravila, saopšteno je danas na sajtu košarkaškog takmičenja.

"U slučaju da ekipa ne bude imala osmoricu igrača na raspolaganju za odigravanje utakmice ili ako se tim nalazi u karantinu, meč može da se odlaži maksimalno tri puta, ako postoje slobodni termini za njihovo odigravanje. Ukoliko ne bude prostora u rasporedu i ako je utakmica tri puta odlagana, klub zbog kog je meč prvobitno odložen izgubiće utakmicu službenim rezultatom 20:0", navodi se na sajtu Evrolige.

Dueli se mogu odlagati do 13. aprila za regularni dio Evrolige i do 5. maja za mečeve plej-ofa, odnosno do 22. decembara za regularni dio Evrokupa i do 23. februara za top 16 fazu.

Novi propisi retroaktivno će se odnositi na četiri evroligaška meča: Asvel - Panatinaikos, Asvel - Crvena zvezda, Baskonija - Zenit i Valensija - Zenit i tri u Evrokupu: Cedevita Olimpija - Bursa, Venecija - Burž i Burž - Uniks, koji su odloženi zbog slučajeva zaraze virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana