Nikola Jokić! Za pobjedu! Opet!

B92
Nikola Jokić! Za pobjedu! Opet!

Nikola Jokić je košem na 2,4 sekunde do kraja prvog produžetka pogodio šut za pobjedu Denvera nad Minesotom!

Srpski reprezentativac je preuzeo odgovornost pri rezultatu 98:98 i pogodio tešku dugu dvojku preko Karl-Entonija Taunsa, u stilu Dirka Novickog.

U posljednjem napadu Timbervulvsi nisu uspjeli da pronađu otvoren šut, pa su Nagetsi pobjedili rezultatom 100:98.

Jokić nije imao noć za pamćenje, pogodio je samo devet od čak 23 pokušaja za koš iz igre, a promašio je i dva od tri slobodna bacanja.

Na kraju je za 36 minuta provedenih na parketu upisao 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, uz 4 lične greške i -2 u kategoriji primljenih i datih poena Nagetsa sa njim na parketu.

Nagetsi su propustili priliku da meč završe u regularnom dijelu, sredinom posljednje dionice su imali i prednost od 16 poena (90:74), ali do kraja nisu uspjeli da ubace ni poen, pa su Timbervulvsi anulirali razliku i obezbjedili produžetak.

Šansu da spreči dodatnih pet minuta je imao Džamal Marej, ali je promašio šut u posljednjim sekundama četvrtog kvartala.

Egal se nastavio i u produžetku, Timbervulvsi su odlučili da brane napad Nagetsa, započet na 26 sekundi do kraja, s namjerom da obezbjede sebi finalni pokušaj, bez obzira na ishod akcije protivnika.

A o tome je ponovo odlučivao Jokić.

Poslije duela sa Siksersima i jednim od najvećih konkurenata na centarskoj poziciji Džoelom Embidom, momak iz Sombora je uspio da u direktnom duelu pobjedi i Taunsa, šutem u posljednjim sekundama utakmice.

Statistika kaže da je Marej bio drugi košgeter Nagetsa, ali na njegovih 15 poena, 5 skokova i 2 asistencije treba dodati i 7 izgubljenih lopti.

Tokom utakmice se mučio i Pol Milsap, ali je ipak stigao do dabl-dabl učinka (14 poena, 10 skokova), što je u svoju biografiju upisao i Vil Barton, sa 13 poena i 12 skokova, ali i 5 asistencija.

Na drugoj strani je Endru Vigins ubacio 25 poena, Tauns je uz identičan poenterski učinak dodao i 16 skokova, a iz drugog plana su se aktivirali Džoš Okogi (17 poena, 8 skokova, 4 asistencije) i Džeret Kalver sa 10 postignutih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana