Nikola Jokić ponovo heroj Nagetsa

G.S.
Nikola Jokić ponovo heroj Nagetsa

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Jutu Džez u meču punom preokreta i odlične partije Nikole Jokića koji je zabilježio 30 poena i 11 skokova.

Nagetsi su slavili pobjedu poslije dva produžetka (134:132). Denver je ubjedljivo gubio, vratio se u život, dva puta ispuštao prednost, da bi na kraju stigao do zaslužene pobjede.

Juta je bolje ušla u meč i poslije prve četvrtine stekla 14 poena prednosti, koliko je razlika iznosila i na poluvremenu. Jokić je djelovao nezainteresovano na terenu, o čemu svjedoči da je za 24 minuta igre postigao svega četiri poena.

Sigurno je Majk Meloun u pauzi imao šta da kaže svojim igračima, koji su u nastavku zaigrali znatno angažovanije. Prednost Džeza se topila iz minuta u minut, da bi u samoj završnici Denver stigao i do prednosti od pet poena.

Jokić je počeo da pogađa, a odlično su ga pratili Majkl Porter i oporavljeni Džamal Marej.

Ipak, Juta je nekako stigla do produžetka.

Nagetsi su i u prvom produžetku imali prednost od šest poena, najviše zahvaljujući srpskom centru, ali je i Donovan Mičel imao šta da kaže.

Dva najbolja igrača na terenu, Jokić i Mičel, kao da su se međusobno takmičili ko će da postigne više poena, što je dovelo i do drugog produžetka - pogocima upravo Jokića.

Igrači obje ekipe polako su ostajali bez snage, a u takvoj situaciji bolje se snašao Denver, koji je odbio posljednji napad Jute i na kraju odnio zasluženu pobjedu.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok su ga odlično pratili Majkl Porter i Džamal Marej sa po 23 poena.

U timu Jute najbolji je bio Donovan Mičel sa 35 poena, Rudi Gober dodao je 22.

Denver se tako učvrstio na trećem mejstu na tabeli Zapada sa skorom od 46 pobeda i 24 poraza, dok je Juta peta na Zapadu sa 43 pobede i 27 poraza, prenio je RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana