Nele Karajlić: Maradona bio zastava poniženih i obespravljenih

Srna
Foto: Facebook

BEOGRAD - Multimedijalni umjetnik Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, istakao je povodom smrti Dijega Armanda Maradone da je slavni argentinski fudbaler bio "sunce slobode, zastava poniženih i obespravljenih i istinski bunt protiv tiranina".

Karajlić je u svojoj objavi na "Fejsbuku" naveo da je Maradonu upoznao tokom koncerta u Madridu i da je legendarni Argentinac bio drugačiji od svih zvijezda koje je do tada vidio.

- Negdje na sred koncerta, Emir (Kusturica) mi je prišao i šapnuo mi na uho da je u salu ušao Maradona. Imao sam prilike da vidim pregršt velikih svjetskih zvijezda i onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetački oreol. Iz njega je izbijala svjetlost. Od te svjetlosti nisi mogao da skloniš pogled - prisjetio se Karajlić susreta.

On je naveo da je nakon svirke Maradona sjedio sa njima u svlačionici i pričao im o svojim fudbalskim počecima, ali i o siromaštvu, nepravdi, kao i bolu koji nosi u sebi.

- Pričao nam je o Če Gevari, Kastru, Markezu, revoluciji. Pričao nam je i o onome golu kojeg je dao Diki Stojanoviću kada ga je cjela "Marakana" nagradila aplauzom. Nas je zavolio, jer je u našoj muzici osjetio isti ono sunce slobode za koju smo svi mi, "davali kap krvi za kap njenog mlijeka" - rekao je Karajlić.

On je rekao da mu je nakon te noći bilo jasno "da je ona ruka, kojom je Maradona spakovao loptu iza Šiltonovih leđa, zaista bila Božja".

- Ole, ole, ole, ole, Dijego....Dijego! - u maniru navijača oprostio se Karajlić od Maradone koji je na "Fejsbuk" postavio i zajedničku fotografiju sa legendarnim Argentincem.

Dijego Armando Maradona preminuo je juče u 60. godini. U njegovoj rodnoj Argentini počinju tri dana nacionalne žalosti, a od čuvenog fudbalera se opraštaju poštovaoci širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana