Navijači Liverpula preplavili ulice Pariza i još jednom zadivili fudbalski svijet

GS
Foto: Tanjug

Navijači Liverpula preplavili su ulice Pariza uoči večerašnjeg duela finala Lige šampiona protiv Reala Madrida koje se igra od 21 sat i po ko zna koji put oduševili su fudbalske zaljubljenike.

Fanovi Redsa su napravili nevjerovatnu atmosferu na ulicama francuske prestolnice i sve nagovještava da ćemo večeras gledati istinski spektakl kako na terenu tako i na tribinama.

Kako se procjenjuje, oko 70.000 navijača Liverpula doputovalo je u Pariz, iako velika većina njih neće imati priliku biti na stadionu.
Večerašnje finale prvobitno se trebalo igrati u ruskom Sankt Peterburgu, no zbog invazije Rusije na Ukrajinu UEFA je oduzela domaćinstvo ovom gradu i naknadno odlučila da će se najvažnija utakmica evropskog klupskog fudbala igrati u Parizu.
Liverpul je u klupskoj istoriji osvojio šest Liga šampiona u devet odigranih finala, a posljednji trofej u ovom takmičenju osvojili su 2019. godine kada su bili bolji od Totenhama sa 2:0.

Real je, s druge strane, najtrofejniji klub u istoriji Lige šampiona i oni su do sada osvojili 13 titula u 16 odigranih finala, prenosi Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana