Naljutio se vlasnik Bulsa: Džordan zna da nije bilo tako

GS
Naljutio se vlasnik Bulsa: Džordan zna da nije bilo tako

Završeno je emitovanje serijala „Poslednji ples“ i, očekivano, izazvao je puno reakcija aktera čuvene generacije Čikago Bulsa.

Osvojeno je šest titula u razmaku od osam sezona, a nakon 1998. godine se šampionska ekipa raspala.

Vođa tog tima Majkl Džordan zaključio je da žali što nisu ostali na okupu i ocjenio da bi napali i sedmu titulu, naredne 1999. godine.

„Ako pitate sve momke koji su osvojili titulu 1998. bi li prihvatili jednogodišnji ugovor da pokušaju da osvoje i sedmu, šta mislite, da li ga potpisali| Da, potpisali bi. I ja bih takođe. Činio sam to i ranije. Da li bi Fil Džekson| Da. Pipen| Njega bi trebalo najviše vremena natjerati, ali ako je Fil tu, ako je Denis tu, ako sam ja tu i idemo da osvojimo sedmu titulu, Pip to ne bi želio da propusti“, izjavio je Džordan na kraju serijala i priznao da ga izluđuje to što nisu dobili novu priliku.

Međutim, vlasnik Čikago Bulsa Džeri Reinsdorf ne slaže se sa Džordanom i izjavio je da nije sve bilo tako.

„Nisam bio zadovoljan njegovom izjavom. Zašto| Zato što zna da nije bilo tako. Majkl i ja vodili smo neke privatne razgovore u to vrijeme, iz kojih nikada neću otkrivati detalje. Ali ni najmanje ne sumnjam da je Majklu i tada bilo jasno da ne možemo složiti šampionsku ekipu za sljedeću sezonu“, rekao je Reinsdorf za „NBC Sports Chicago“.

Reinsdorf je istakao da je Fil Džekson odbio da se vrati kao trener za sezonu 1998/99., a spomenuo je i Džordanovu povredu prsta na rezaču cigara.

Takođe, osvrnuo se i na bogatu ponudu Hjuston Roketsa Skotiju Pipenu i činjenicu da je Denis Rodman nakon rastanka odigrao još samo 35 utakmica u karijeri.

(B92)

Uglavnom, sva krivica najviše se svaljuje na generalnog menadžera Džerija Krausa, koji je još na početku sezone 1997/1998 izjavio da će Fil Džekson, bez obzira i ako bude imao skor 82-0 završiti svoju misiju u Bulsima. Zato je Džekson tu sezonu nazvao „Poslednji ples“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana