Nakon Novaka, ni surfer Keli Slejter ne može u Australiju

GS
Foto: Printskrin

Osvajač 11 titula prvaka svijeta neće moći da se takmiči u Australiji, poručuju mu prije njegovog dolaska u tu zemlju.

Nastavlja se priča oko ulaska u Australiju bez vakcine. Poslije Novaka Đokovića, isto pokušava da uradi i američki surfer Keli Slejter, a političari u toj zemlji mu poručuju - "Nemoj da se nadaš!"

Đoković je i dalje glavna tema u Australiji, gdje je političar otkrio da je Novaku bilo smješteno sve oko njegove situacije, dok je Rafael Nadal indirektno "prozvao" Srbina da se vakciniše. Sada stiže nova saga o ulasku u Australiju.

Savezni ministar sporta Australije Ričard Kolbek oglasio se povodom najave surferske legende Kelija Slejtera da će doći na takmičenje, rekavši mu da "nema šanse da uđe u zemlju".

Slejter nije vakcinisan i neće mu biti dozvoljeno da se takmiči u Svjetskoj surf ligi u Viktoriji i Zapadnoj Australiji. Osim Slejtera, 11-strukog svjetskog šampiona, i trenutno najbolji surfer svijeta Gabrijel Medina ima problem oko vakcinacije i eventualnog ulaska u zemlju.

Keli Slejter je podržavao Đokovića u njegovoj borbi za ulazak u Australiju, pošto je skeptičan po pitanju vakcinacije.

"Možda bi Stokholmski sindrom sad mogao da bude Australijski sindrom. Toliko isprane mržnje u srcima ljudi bez obzira na status vakcinacije", poručio je tom prilikom Slejter.

Medina, koji je branilac trofeja, rekao je u avgustu da mi je odbio ponudu Brazilskoj olimpijskog komiteta za vakcinu prije Igara u Tokiju, ali je sljedećeg dana objavio na Instagramu da "vakcine spasavaju živote" i da će se uskoro vakcinisati. Ipak, i dalje nije poznato da li je to uradio, prenosi Mondo.

Slejter, poput Đokovića, kaže da nije protiv vakcine, ali ističe da se protivi tome da vakcinacija bude obavezna,

"Mislim da on zna pravila. Nije bitno da li ste surfer ili teniser, turista ili bilo ko drugi, to su pravila. Važe za sve", rekao je ministar sporta Kolbek.

Izgleda da bi još sportista moglo da se nađe u problemu zbog oštrih pravila savezne vlade Australije i njihove granične policije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana