Najveći alkoholičar modernog fudbala: Lutao svijetom 60 dana pa postao kapiten Rusije

GS
 Najveći alkoholičar modernog fudbala: Lutao svijetom 60 dana pa postao kapiten Rusije

Bivši kapiten reprezentacije Rusije Roman Širokov otkriva kako je tokom svoje karijere imao velike probleme s alkoholom, zbog čega je čak i dobio nadimak "najveći alkoholičar modernog nogometa".

On je otkrio da su ga votka i viski u jednom trenutku mogli koštati života, ali da je na vrijeme shvatio šta radi i da se uspio izvući iz tog paklenog načina života.

"U jednom trenutku sam imao ozbiljne probleme, a votka i viski su me umalo koštali života. Na kraju, shvatio sam da sam u problemu i da ne želim umrijeti mlad. Bio sam strašno razočaran kada sam iz CSKA otišao na posudbu u Torpedo, nakon čega mi je u posjetu došao jedan prijatelj. Izašli smo na jedno piće, a nakon toga sam dva mjeseca lutao zemljom i pio votku i viski. Svašta smo radili, a većine stvari se i ne sjećam", otkriva Širokov.

Možda i najveći problem s alkoholom kao porokom Širokov je imao zbog teškog djetinjstva koje je proživio, a sa samo 14 godina ostao je bez oca. Majka je u tom periodu radila dva posla kako bi on mogao ići na treninge.

"Majci nije bilo jasno šta se događa sa mnom, a nakon dva mjeseca koliko sam pio, CSKA me odlučio poslati na služenje vojnog roka. Tamo sam farbao zidove i morao kopati rovove, živjeli smo u barakama i svaki dan smo ustajali u šest sati. Brak sa suprugom Katjom je zaustavio moj ponov. Više ne pijem i spasio sam se", kazao je ovaj bivši kapiten reprezentacije Rusije.

Širokov je karijeru počeo u ekipi CSKA za koju je potpisao ugovor 2001. godine. Nakon toga igrao je u nižim ligama, da bi 2006. godine potpisao za Rubin iz Kazana, nakon toga Khimki, a 2008. godine potpisao je ugovor sa Zenitom. Karijeru je završio u ekipi CSKA, dok je u međuvremenu odigrao 57 mečeva za reprezentaciju Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana