Najgori selektor Engleske u istoriji otkriva: Išao sam psihologu zbog poraza od Hrvatske

GS
Najgori selektor Engleske u istoriji otkriva: Išao sam psihologu zbog poraza od Hrvatske

Bivši selektor reprezentacije Engleske Stiv Meklaren prisjetio se šokantnog poraza od Hrvatske na Vembliju u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2008. godine kada su Englezi ostali bez plasmana na smotru najboljih.

Ovaj poraz u potpunosti će obilježiti trenersku karijeru Stivena Meklarena i na Ostrvu će se vječno pričati o najvećem neuspjehu koji je reprezentacija doživjela, a podsjećamo, Vatreni su tada pred 90.000 gledatelja slavili rezultatom 3:2.

Hrvati su, da stvar po Englesku tada bude gora, prije tog meča osigurali plasman na završni turnir, dok je Englezima trebao bod kako bi ostali ispred Rusije. Meklaren kaže da mu je to najteži događaj u trenerskoj karijeri te da se nakon toga morao obratiti psihologu.

"Ta utakmica me gotovo ubila, ali sam uspio preživjeti. To je sigurno najteži trenutak moje karijere, ali sve se događa s razlogom i puno sam naučio iz čitave te situacije", kazao je Meklaren pa nastavio:

"Sjećam se da sam nakon te utakmice pitao psihologa kako da sve to prevaziđem u jednom komadu. Nije mi bilo lagano napustiti kuću i biti među ljudima, čak ni izaći iz spavaće sobe, a psiholog mi je samo rekao da odem u pećinu, zaključam se od sedam do deset dana, zapišem svoja iskustva i zatvorim tu knjigu. Rekao mi je da sve ono što sam naučio, dobro ili loše, postoje dio prošlosti i da moram nastaviti s trenerskim poslom. Tako sam i uradio", prisjetio se Meklaren kojeg su engleski mediji nakon te sramote nazvali "budala s kišobranom".

Odmah nakon te utakmice, Meklaren je dobio otkaz i završio angažman na klupi Engleske, a posljednji klub u karijeri bio mu je londonski QPR u sezoni 2018/2019. 

(Klix.ba)
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana