Nadal se povukao sa Završnog mastersa u Londonu

Glas Srpske
Nadal se povukao sa Završnog mastersa u Londonu

Rafael Nadal, donedavno prvi teniser svijeta, zbog problema sa povredom povukao se sa učestvovanja na Završnom mastersu u Londonu.

Nadal je samo nekoliko dana ranije riješio da odustane i sa Mastersa u Parizu, ali se očekivalo da pokuša da zaigra u O2 areni u Londonu.

Ipak, problemi sa trbušnim mišićem, koji ga je mučio prilikom svakog pokušaja da servira, ostali su značajni i Nadala, koji nikada nije osvojio Završni masters, nećemo gledati na tom turniru ove godine.

Umjesto Nadala u Londonu će se naći trenutno 10. teniser svijeta Džon Izner.

"Uradio sam sve što je bilo moguće kako bih bio spreman za završetak sezone, kako bih igrao u Parizu i Londonu i stvarno sam želio tamo i da igram. Nažalost, problem sa trbušnim mišićem koji me je spriječio da igram u Parizu je i dalje tu, kao i povreda zgloba zbog koje moram na operaciju. Zbog problema sa trbušnim mišićem neću moći da nastupim u Londonu, pa ćemo samim tim odvojiti vrijeme kako bi riješili i neke druge trenutne probleme, ali i one koji mogu da naprave nezgodu u budućnosti", oglasio se Nadal povodom povlačenja.

Rafino odustajanje je drugo ove sezone jer je nešto ranije zbog povrede riješio da se povuče i argentinski teniser Huan Martin del Potro, a umjesto njega "upao" je Japanac Kei Nišikori.

Tendencija povreda kod španskog igrača je postala poprilično problematična i on se, uključujući i Završni masters, ove godine povukao sa 11 od 12 turnira na betonu na kojima je bio prijavljen, što prije što tokom njih. Jedini put kada je uspio da završi turnir bilo je u Torontu, gdje je i osvojio titulu.

Turnir počinje 11. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana