Milman preokretom srušio Federera i spriječio klasik sa Novakom

B92
Milman preokretom srušio Federera i spriječio klasik sa Novakom

Australijski teniser Džon Milman napravio je senzaciju i u četvrtom kolu US opena srušio velikog Rodžera Federera poslije preokreta!

Milman je izgubio prvi set, ali je u nastavku odigrao meč karijere i potpuno zasluženo slavio rezultatom 3:6, 7:6 (9-7), 7:5, 7:6 (7-3).

Na taj način je sprečio i četvrtfinalni klasik između Federera i Đokovića, pa će on biti taj koji će izaći na megdan srpskom teniseru u borbi za polufinale.

Đoković je prethodno u tri seta nadigrao Žoaa Sousu i cijeli svijet je čekao da vidi novu, 47. stranicu rivalstva dvojice velikana, ali jedan čovjek je imao drugačije planove.

Za nešto više od pola sata igrač iz Bazela riješio je prvi dio igre u svoju korist i svi su već vidjeli rutinsku pobjedu. Međutim, bilo je jasno da je suviše nervozan, a potvrda toga stigla je u vidu 15-minutnog gemana startu drugog seta u kojem je spasao čak sedam brejk prilika.

Očekivano, napravio je brejk i imao set loptu za 2-0, ali je uslijedio veliki pad i gubitak seta u taj brejku. Ista situacija viđena je i u trećem setu kada je mogao do vođstva, igra mu se ponovo raspala i senzacija je u tim trenucima postala izuzetno moguća – Milman je poveo 2-1.

S druge strane, Australijanac je konstantno držao visok nivo igre, nije želio da odstupi od svoje taktike, vratio se poslije brejka zaostatka u čevrtom setu, dobio i drugi taj brejk i sada će prvi put igrati u četvrtfinalu nekog Grend slema.

Federer, koji je napravio više od 70 neiznuđenih i devet dvostrukih servis grešaka, drugi put uzastopno je takmičenje na nekom od četiri najveća turnira završio poslije vođstva u setovima.

Đoković i Milman su do sada odigrali jedan meč, bilo je to na Kvinsu ove godine, kada je srpski igrač ostvario lagan trijumf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana