“Milioneri” bez prava na grešku

Agencije
“Milioneri” bez prava na grešku

DORTMUND - Sjajnu priliku da pobjedom protiv Intera naprave veliki korak ka osmini finala Lige šampiona imaće večeras fudbaleri Borusije Dortmund u meču četvrtog kola elitnog takmičenja (21 čas).

Timovi su trenutno izjednačeni na tabeli grupe F i sa po četiri boda nakon tri kola dijele drugo mjesto. “Milioneri” su u prošloj rundi na “Đuzepe Meaci” dozvolili Interu da uspori tempo i igra svoju igru, što su Lautaro Martinez i Antonio Kandreva iskoristili da “neroazurima” donesu rutinsku pobjedu (2:0).

Trener šampiona Evrope iz 2010. godine Antonio Konte upravo će u Martineza polagati najveće nade i ovaj put, pošto se Argentinac ove sezone pokazao kao velika opasnost po protivničke odbrane, kako u Seriji A, tako i u Ligi šampiona.

S druge strane, Borusija će morati da razmišlja i o narednom vikendu, pošto ih u subotu očekuje veliki derbi u Bundesligi protiv Bajerna. Pored meča na “Signal Iduna parku” u grupi F biće igran i duel na “Nou kampu” između Barselone i Slavije iz Praga (18.55 časova). Katalonci bi pobjedom skoro pa sigurno obezbijedili prvo mjesto u grupi, što će im i biti prevashodni cilj, pogotovo nakon neuspjeha protiv Levantea u La Ligi u subotu. 

Jednu od najzanimljivijih utakmica četvrtog kola odigraće u Londonu Čelzi i Ajaks, nakon što su “plavci” ostvarili pomalo iznenađujuću pobjedu u Amsterdamu prije desetak dana.

Iako su im nakon odlaska Edena Azara i zabrane dovođenja igrača mnogi prognozirali prosječnu sezonu, izabranici Frenka Lamparda dobro “guraju” i u Premijer ligi i u Ligi šampiona, pa će imati lijepu priliku da večeras naprave možda i ključni korak ka eliminacionoj fazi.

U drugoj utakmici grupe H Valensija će dočekati francuski Lil (21), koji bi porazom definitivno izgubio sve šanse da se bori za prolaz u drugu fazu takmičenja. Interesantno će biti i u Napulju, gdje će Napoli pokušati da ostvari još jednu pobjedu protiv Salcburga (21), nakon što su trijumfalno okončali gostovanje u Austriji, u izuzetno efikasnoj utakmici (3:2).

U drugoj utakmici ove grupe Liverpul će dočekati Genk (21) i sve osim sigurne pobjede “redsa” predstavljalo bi veliko iznenađenje, pogotovo nakon ubjedljivog slavlja u Belgiji (4:1).

 

Zenit sprema osvetu

Fudbaleri Zenita dočekaće Lajpcig (18.55 časova) u četvrtom kolu Lige šampiona i tako pokušati da se revanširaju za poraz u prošloj rundi. Interesantno će biti i u Lionu, gdje će višestruki prvak Francuske ugostiti Benfiku (21), koja ih je savladala u Lisabonu u trećem kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana