Miha je borac, a i Bolonju je pretvorio u isto! Sezona na koju su čekali 19 godina

Sportske.net
Foto: gs

Fudbaleri Bolonje na čelu sa Sinišom Mihajlovićem imaju sjajnu sezonu uprkos tome što je start iste bio katastrofalan.

Pobjeda protiv Murinjove Rome, 24 boda i visoka osma pozicija za ekipu sa stadiona "Renato Dal' Ara". Navijači Bolonje prelijepo spavaju u poslednje vrijeme znajući da njihov tim dijeli čak šestu poziciju sa Fjorentinom i Juventusom.

Vratimo se svega nekoliko mjeseci unazad, onda kada je bilo sve samo ne ovako optimistično.

Kada su doživjeli jedan od najtežih poraza u prethodnim godinama od Intera (6:1) u septembru, italijanska štampa bila je prepuna informacija da će Siniša Mihajlović ubrzo biti lišen svoje pozicije. Srpski stručnjak nije mogao da vidi trijumf ni u naredna dva kola kada je njegov tim protiv Đenove i Empolija čak šest puta vadio loptu iz mreže. Dvanaest golova, tri kola, nije djelovalo dobro... Usput, sama sezona je otvorena na katastrofalan način eliminacijom iz Kupa od Ternane...

Bolonja nema tu snagu da se bori sa ekipama višeg ranga, ali protiv timova približnih snaga ili onih slabijih, u poslednje vrijeme izlaze kao pobjednici. Kako rekosmo, 24 boda su osvojili u prvih 15 kola, a to je najbolji odnos poena za Bolonju još od sezone 2002/03. Tada su završili kao 11. tim italijanskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana