Menadžer Liverpula Jirgen Klop još jednom oduševio javnost: I trener i šmeker

G.S.
Menadžer Liverpula Jirgen Klop još jednom oduševio javnost: I trener i šmeker

LIVERPUL - Menadžer Liverpula Jirgen Klop je veliki trener, ali i veliki šmeker.

Harizmatični Nijemac ovu tezu je, po ko zna koji put, potvrdio sjajnim gestom - odgovorom na emotivno pismo 11-godišnjeg Luisa Baflija, koji je muku mučio sa anksioznošću zbog prelaska u drugu školu.

Luis je veliki fan Liverpula, Klop mu je idol i zato je odlučio da mu se izjada. Uoči početka nove školske godine napisao mu je pismo navodeći probleme zbog kojih je nervozan i anksiozan.

Odgovor koji je lično napisao trofejni stručnjak oduševio je i njega i kompletnu javnost.

- Zdravo, Luise. Mogu li početi tako što ću ti odati jednu tajnu? Nervozan sam. Da budem potpuno iskren, bio bih zabrinut da nije tako jer kada se to desi, dajem sebi priliku da tu energiju pretvorim u nešto pozitivno. Znam da to može da bude čudno dječaku tvojih godina, da se menadžer Liverpula može osjećati kao ti, ali vjeruj mi, osjećam se tako - počeo je odgovor Klop.

Kormilar “redsa” je u nastavku je napisao da se iz Luisovog pisma vidi da je riječ o promišljenoj osobi kojoj je stalo do drugih:

- Kada imaš takve osobine, teško je izbjeći nervozu. Pitaš me šta radim kada se moji igrači tako osjećaju. Odgovor je jednostavan - podsjećam ih koliko su mi važni i koliko vjerujem u njih. Ne sumnjam da će to biti potpuno isto u slučaju tebe i tvoje porodice.

Klop se za kraj osvrnuo na loše periode karijere koje je uspješno prebrodio i dao savjet svom fanu.

- Ne moraš da brineš hoće li se dogoditi loše stvari. Kao što znaš, izgubio sam neka finala i to nije dobar osjećaj, ali uz pomoć porodice i prijatelja išao sam naprijed. Na kraju sam uživao u posebnim trenucima. Da sam kukao zbog loših stvari, to ne bi bilo moguće. Zato budi pozitivan prema sebi i raduj se lijepim trenucima koji će doći - zaključio je Klop.

Nikada nećeš hodati sam

U jednom dijelu pisma Klop je Baflija podsjetio da je i on dio Liverpulove porodice.

- To znači da postoje milioni i milioni poput tebe koji žele da budeš još srećniji. Tvoja podrška puno znači meni i svima u klubu pa se nadam da će ovo pismo biti pokazatelj da i mi tebe podržavamo. Nikad nećeš hodati sam - jasan je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana