Mečevima trećeg kola nastavljaju se bitke u Ligi šampiona: Posljednji voz za “rosonere”

G.S.
Mečevima trećeg kola nastavljaju se bitke u Ligi šampiona: Posljednji voz za “rosonere”

PORTO - Ukoliko žele da produže avanturu u kontinentalnom društvu najboljih, fudbaleri Milana večeras će morati da savladaju Porto (21 čas) u utakmici trećeg kola Lige šampiona.

“Rosoneri” su u uvodnih 180 minuta kampanje dva puta nes(p)retno izgubili od Liverpula i Atletika i sada moraju da vade kestenje iz vatre. Posao će im dodatno biti otežan zbog kadrovskih problema, ali i neugodnog domaćina, koji ima iste ambicije.

Četa Stefana Piolija u elitu se vratila nakon osam godina, ali početak sna nije bio nimalo ugodan. Štaviše, bio je pravi košmar, s obzirom na to da su Milanezi na “Enfildu” sami sebi dali gol, potom skrivili penal, zatim potpuno preokrenuli rezultat i na kraju ostali praznih džepova. Slično se desilo i protiv “jorgandžija”. Milan je vodio, ostao zatim sa igračem manje, a onda u finišu primio dva gola, od kojih je drugi iz pogrešno dosuđenog penala, zbog kojeg je sudija Čunejt Čakir morao na hlađenje. Slaba je to, međutim, utjeha za ekipu u kojoj i dalje vodi glavnu riječ Zlatan Ibrahimović. Popularni Ibra možda nije spreman za 90 minuta, ali će morati da “povuče” ako se zna da Pioli neće moći da računa na povrijeđene Antu Rebića, Alesandra Florencija, Majka Manjana, Žuniora Mesijasa, suspendovanog Franka Kesija i inficirane Tea Ernandeza i Braima Dijaza.

Ako, pak, nešto može da ohrabri Italijane, to je činjenica da su prethodnog vikenda u velikom stilu preokrenuli 0:2 protiv Verone i slavili sa 3:2. Time su “napumpali” samopouzdanje pred novu bitku u kojoj ih poraz otpisuje iz trke za prolaz dalje, a ni remi im baš neće pomoći.

Pomoći im neće ni “žilavi” domaćin, koji ima svoju računicu. Porto je na startu ostao neporažen u Madridu, ali je potom doživio brodolom protiv Liverpula, koji ga je na “Dragau” pregazio sa 5:1. Izabranici Serđa Konseisaoa moraju da se iskupe, imaće veliki motiv da to urade i to u situaciji u kojoj su praktično kompletni, pošto je van stroja jedino Šansel Mbemba.

Uzbuđenja neće nedostajati ni u Madridu. Atletiko je kiksao protiv Porta, provukao se protiv Milana, a sada ima priliku da pred svojom publikom porazi Liverpul i zasjedne na tron grupe B.

Parovi

 

Utorak

Bešiktaš - Sporting  18.45

Klub Briž - Mančester s.     18.45

Ajaks - Borusija D.       21.00

Atletiko - Liverpul    21.00

Porto - Milan    21.00

Inter - Šerif   21.00

PSŽ - Lajpcig    21.00

Šahtjor - Real

 

Srijeda

Barselona - Dinamo K. 18.45

Salcburg - Volfzburg 18.45

Benfika - Bajern 21.00

Čelzi - Malme     21.00

Lil - Sevilja      21.00

Mančester j. - Atalanta         21.00

Jang Bojs - Viljareal    21.00

Zenit - Juventus  21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana