Mandić: Nerealno da imam dva olimpijska zlata

Tanjug
Mandić: Nerealno da imam dva olimpijska zlata

BEOGRAD - Meni je sve toliko poznato, ali i toliko strano, tako sam se osjećala i na Olimpijskim igrama - nerealno mi je kada izgovorim da imam dva olimpijska zlata, izjavila je danas olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

-Znali smo koliko smo spremni. Pritisak je uvek bio tu, ali smi naučili da se nosimo sa njim. Nerealno mi je kada izgovorim da sam dvostruki osvajač zlata - poručila je Mandić na konferenciji za medije po dolaska u Beograd.

Milica je nakon učešća na Olimpijskim igrama najavila kraj karijere.

-Sada se osećam na vrhuncu karijere. Mislila sam da neću moći više puta da ponovim ovaj uspeh. Vreme je da predahnem, nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Tada ću imati oko 34 godine. Vreme je za pauzu, volela bih da uživam u ovom momentu do kraja - rekla je Mandić.

Tijana Bogdanović, osvajčica bronzane medelje, kaže da je svjesna rezultata koji su napravili.

-Kada smo kretali znali smo veličinu ovog takmičenja. Zadovoljna sam bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu ceo svet mi se srušio, ali imala sam vremena da se isplačem. Imam dve medalje na Igrama i time sam zadovoljna - rekla je Bogdanović.

-Neizmerno sam srećan, ali i dalje nisam svestan da je medalja oko mog vrata. Mojim koleginicama je taj osećaj poznat, ja sam se sada prvi put oprobao. Počastvovan sam što sam u svom sportu uspeo da stignem do medalja na svim frontovima. Sada smo na četiri medalje, mi odavde sada navijamo za njih - rekao je strijelac Damir Mikec, osvajač olimpijskog srebra na konferenciji za medije po dolasku u Beograd.

Dodao je da se nadae da će ga u narednim danima „puknuti u glavu“ koliko je ovo veliki uspjeh.

-Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz. Pozivam Milicu da to isto učini - kaže Mikec.

On je istakao da je emotivno doživio doček od srpskog tima nakon osvajanja medalje.

-Krenu mi suze, pa stanu. Kada su me kolege sačekale, tad sam se raspadao. Kada ti oni čestitaju to je ono što vredi. To je prava sportska porodica, oni su bili srećni kao da su oni osvojili medalju - kažao je Mikec.

Trener Dragan Jović Gale zahvalio se svima na podršci.

-Za nas je izuzetno da nas ovako pratite, ali to je samo kada su OI. Četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je veliki uspeh za bilo koga.

Nikada ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju. Ako imate dobar tim, Savez i nekoliko zaluđenika to je ostvarljivo. Očekujem da će neko posle nas taj niz nastaviti - rekao je Jović.

Trener Goran Mikec, Damirov brat, upitan ja kako izvlači najviše iz olimpijskog vicešampiona.

-Prvenstveno smo braća, pa sve ostalo. Kada se postave granice, sve je moguće. Videćemo da analiziramo situaciju i da se pripremamo za novi olimpijski ciklus - rekao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana