Mančester siti i PSŽ večeras igraju revanš polufinala Lige šampiona: “Sveci” bez bijele zastave

G.S.
Mančester siti i PSŽ večeras igraju revanš polufinala Lige šampiona: “Sveci” bez bijele zastave

MANČESTER - Fudbaleri Mančester sitija i Pari Sen Žermena večeras će obaviti “drugo poluvrijeme” polufinala Lige šampiona (21 čas). Prvo su dobili “građane” sa 2:1 i veliki su favoriti da prođu dalje.

Večerašnji domaćin je u koferima iz Pariza donio ogroman kapital, iako se na poluvremenu prve bitke to baš i nije činilo moguće. Jer, “sveci” su bili ti koji su diktirali tempo, imali su gol viška i činilo se da kontrolišu dešavanja na travnjaku “Parka prinčeva”.

Pa ipak, Pep Gvardiola napravio je manevar, Ilkaja Gundogana pomjerio ka naprijed, Žoaa Kansela u sredinu i - ekipa je zagospodarila terenom. Istina, Siti je postigao dva s(p)retna gola, ali to ne umanjuje činjenicu da je njegov trener u toku igre shvatio gdje je pogriješio, našao lijek za taj propust i odveo meč u potpuno drugom smjeru.

“Građani” su ohladili šampionski šampanjac u Engleskoj i do kraja kampanje fokus je na dugo sanjanoj Ligi šampiona. Uprkos svemu tome španski stručnjak je oprezan i poručuje da je rival i dalje izuzetno opasan tim sa vrhunskim igračima.

- Svi znamo njihove kvalitete. Sposobni su da “izmisle” gol, da mijenjaju formaciju, da pobijede svakog protivnika. Nemam pojma šta su spremili za revanš. Svjesni smo s kim igramo, ali smo svjesni i koliko mi vrijedimo. Treba da se fokusiramo na našu igru, da se držimo zajedno, da patimo zajedno ako bude loše, da se dobro branimo, budemo strpljivi i pokušamo da postignemo golove. Nije komplikovano - poručio je Pep.

Parižani su propustili veliku priliku da na svom terenu naprave iskorak ka finalu. Međutim, ekipu koja u svojim redovima ima Kilijana Mbapea, Nejmara, Anhela di Mariju, Markinjosa... niko ne smije tek tako da otpiše.

To je na svojoj koži osjetio i aktuelni prvak Evrope Bajern, koji je protiv “svetaca” poklekao na svom terenu. Ista sudbina zadesila je i Barselonu, kao i Mančester junajted.

- U fudbalu morate da vjerujete u sebe i vlastite kvalitete. Potrebno je da postignemo bar dva gola, da pobijedimo. Naravno, pod pritiskom smo, međutim, moramo barem da pokušamo - naglasio je kormilar Pari Sen Žermena Maurisio Poketino.

U drugom polufinalu sutra će se sastati Čelzi i Real (1:1).

Mbape spreman za revanš

Trener PSŽ-a Maurisio Poketino je odahnuo nakon što je jedan od glavnih aduta “svetaca” Kilijan Mbape obavio lakši trening dan poslije duela sa Lansom kojeg je propustio. Zvijezda Parižana ima problema sa listom desne noge, zbog čega je njegov nastup u revanšu bio pod znakom pitanja. Ipak, čini se da će zaigrati od prvog minuta.

- Optimista sam po pitanju Mbapea. Odluku ćemo donijeti pred sam meč, ali mislim da će biti spreman - izjavio je Poketino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana