Majkl Kerik napustio Mančester junajted poslije 15 godina

b92
Foto: Printskrin

Majkl Kerik, privremeni menadžer Mančester junajteda, napustio je klub sa Old Traforda.

Samo koji minut po završetku susreta 14. kola Premijer lige, u kojem je Junajted pobijedio Arsenal 3:2 (1:1), Kerik je saopštio da više neće raditi u klubu sa Teatra snova u kome je proveo deceniju i po, računajući period i kao igrač.

"Moje vrijeme u ovom velikom klubu ću uvijek smatrati najboljim u karijeri. Kada sam prvi put potpisao prije 15 godina, ni u najluđim snovima nisam sanjao da ću osvojiti toliko trofeja. Nikada neću zaboraviti šta sam prošao kao igrač i član stručnog tima. Ipak, poslije dužeg razmišljanja, donio sam odluku da je pravi čas da napustim klub", rekao je Kerik.

"Želim da se zahvalim svim igračima i osoblju kluba, bilo je zadovoljstvo raditi sve te sate sa njima, ostvario sam brojna prijateljstva. Uvijek sam bio i biću navijač Mančester junajteda i dolaziću na što je moguće više mečeva. Poželio bih Ralfu, osoblju, igračima i navijačima sve najbolje, radujem se što ću opet moći da ih podržavam sa tribina kao navijač", poručio je Kerik u oproštajnoj poruci od Junajteda.

On je u stručnom timu bio u periodu kada su na poziciji menadžera bili Žoze Murinjo i Ole Gunar Solskjer.

Odlaskom Norvežanina prije desetak dana, dobio je ulogu da privremeno vodi ekipu na tri utakmice.

Uspio je da poslije serije negativnih rezultata stabilizuje ekipu.

Pobijedio je Viljareal na gostovanju u Ligi šampiona (2:0), potom je Junajted odnio bod Čelsiju iz Londona (1:1) da bi se sve završilo pobjedom nad Arsenalom.

Novi menadžer Ralf Rangnik je posmatrao meč sa Arsenalom sa tribina i on će se nešto kasnije prvi put obratiti novinarima sa pozicije menadžera Mančester junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana