Majkl Džordan gostovao na promociji članova Kuće slavnih: Sa Brajantom umro dio mene

G.S.
Majkl Džordan gostovao na promociji članova Kuće slavnih: Sa Brajantom umro dio mene

SPRINGFILD - Sa osam mjeseci odgađanja zbog pandemije virusa korona legendarni Kobi Brajant posthumno je primljen u košarkašku Kuću slavnih kao dio generacije 2020.

Priznanje ulaska u odabrano društvo preuzela je njegova udovica Vanesa Brajant, koja je na binu u gradu Springfildu izašla u pratnji legendarnog Majkla Džordana, uz skandiranje iz publike: “Kobi! Kobi! Kobi!”

- Voljela bih da je moj muž tu i da može da primi ovu nagradu. On i Điđi (kćerka koja je takođe poginula u helikopterskoj nesreći) zaslužili su da budu ovdje i da svjedoče svemu ovome. Điđi bi bila toliko ponosna da gleda svog tatu ovdje. Nikada neće postojati niko kao Kobi, bio je jedinstven. Bio je poseban, van terena skroman, a ipak veći od života. Čestitam ti, dušo, isplatio se tvoj naporni rad. Uvijek sam izbjegavala javno da hvalim svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu, jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje - rekla je Vanesa.

Pored Brajantove supruge, na podijumu je govorio i Majkl Džordan, koji se borio da zadrži suze.

- Kada je Kobi Brajant umro, i dio mene je umro. A i ljudima u ovoj dvorani i širom planete, i dio vas je umro. Ne bi trebalo da smo sada ovdje. To su uspomene sa kojima moramo da živimo i iz kojih učimo. Obećavam vam, od ovog dana nadalje, živjeću od uspomene da sam imao malog brata kome sam pokušao da pomognem na bilo koji način. Počivaj u miru, mali brate - kazao je Džordan.

U Kuću slavnih uvedeni su i Kevin Garnet i Tim Dankan, Kobijevi veliki rivali na terenu.

- Cijenim te. Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem - rekao je Garnet obraćajući se Dankanu.

Slavni krilni centar San Antonija osvrnuo se na svoju karijeru i posebno zahvalio svom jedinom treneru u NBA karijeri Gregu Popoviću, koji je zbog ove ceremonije propustio meč Sparsa.

- Najbolji si kada igraš protiv najboljih. Želim da zahvalim pokojnom, velikom Kobiju Brajantu, da zahvalim Kej-Džiju (Kevinu Garnetu). Vi ste izvlačili najviše i najbolje iz mene - izjavio je Dankan.

U klasi 2020. mjesto u Kući slavnih dobili su i treneri Rudi Tomjanović i Edi Saton, košarkašica Tamika Kečings, ženski košarkaški treneri Kim Mulki i Barbara Stivens, te pokojni, dugogodišnji generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.

Valas pred promocijom

Nekadašnji NBA centar Ben Valas postaće novi član Nejsmitove kuće slavnih u Springfildu, a među ostalim kandidatima su Kris Boš, Tim Hardavej, Pol Pirs i Kris Veber. Valas je jedan od najboljih nedraftovanih igrača u istoriji NBA i jedan od najboljih defanzivaca na prelazu dva milenijuma. U NBA je igrao od 1996. do 2012. godine, a nastupao je za Vašington, Orlando, Detroit, Čikago i Klivlend. Najveći uspjeh ostvario je sa Pistonsima 2004. godine kada je osvojio šampionski prsten, a za najboljeg defanzivca lige proglašavan je četiri puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana