Majk Tajson optužen za silovanje

GS
Majk Tajson optužen za silovanje

Jedna žena je optužila bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Majka Tajsona da ju je silovao početkom 1990-ih u tužbi podnijetoj u Njujorku ovog mjeseca.

Žena, koja zahtijeva odštetu od pet miliona dolara, rekla je da ju je Tajson silovao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u Njujorku i da je pretrpela “fizičke, psihičke i emocionalne povrede” u godinama od tada. Izjava te žene ne navodi datum napada, već samo kaže da se to dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Dezajr Vašington rekla du je Tajson silovao u Indijanapolisu. Tajson je 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.

Tužba u Njujorku je podnijeta prema Zakonu o preživj  elim odraslim osobama. Žena je u svom iskazu navela da je ušla u Tajsonovu limuzinu i da je bokser odmah počeo da je dodiruje i pokušava da je poljubi.

- Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane, ali je on nastavio da me napada. Potom mi je skinuo pantalone i nasilno me silovao - rekla je žena.

Ona želi da zadrži svoju anonimnost, jer bi, kako je rekla, objavljivanje njenog imena “svakako predstavljalo rizik za mene od daljeg psihičkog oštećenja, uznemiravanja, ismijavanja i lične sramote”.

Advokat koji je zastupa je rekao da njegova kancelarija nije jednostvano vjerovala ženi na riječ, već je istražila njene navode i utvrdila da su “veoma vjerodostojni”.

Advokatska kancelarija je danas saopštila da ne može dalje da komentariše slučaj.

Tajson (56), rođen u Bruklinu, bio je neprikosnoveni svjetski šampion u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine, ali njegov život van ringa bio je turbulentan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana