Luka Jović zatresao mrežu: Gol u Kupu kao prekretnica sezone

G.S.
Luka Jović zatresao mrežu: Gol u Kupu kao prekretnica sezone

FJORENTINA - Luka Jović ponovo trese mreže! Reprezentativac Srbije se upisao u strijelce u četvrtfinalu Kupa Italije u pobjedi protiv Torina 2:1.

Fjorentina je tako izborila plasman u polufinale, a Jović je prekinuo golgeterski post koji je trajao u klubu od 9. novembra 2022. godine, kada je zatresao mrežu Salernitane u prvenstvu Italije.

Jović je igrao do 74. minuta, a za svoju partiju je u italijanskim medijima dobio ocjenu sedam i proglašen je za igrača utakmice.

Dobra partija obradovala je navijače Fjorentine, ali i medije koji nisu štedjeli pohvale na račun napadača.

- Jović je ovom partijom pokazao da se vraća u formu koja ga je krasila u Njemačkoj. Odlično se kretao, puno više je učestvovao u igri i pokazao da diže formu. Svi u klubu se nadaju da će ovaj meč biti putokaz za napadača Srbije da se izbori za veću minutažu i da popravi efikasnost kluba. Sjajno je reagovao kod gola kada je nadskočio rivale i zatresao mrežu rivala - navode italijanski mediji, a u pohvalama prednjače lokalni listovi.

Jović je pored gola stvorio i dvije šanse koje njegovi saigrači nisu uspjeli da pretvore u gol, a dobio je i dva duela na zemlji te pet od šest vazdušnih duela. Zbog toga i ne čudi da je sa terena ispraćen aplauzima. Italijanski mediji su takođe pohvalili i partiju lijevog beka Alekse Terzića, dok je Nikola Milenković dobio loše ocjene za partiju protiv Torina.

Učinak Jovića na ovom duelu pohvalio je i trener Vićenco Italijano.

- Jović je na ovom meču bio pravi napadač, u golgeterskom smislu je radio sve što se od njega očekuju i to je ohrabrenje za sve nas. Imao je i asistenciju i vidio sam da je željan igre, posebno je dobar bio u drugom poluvremenu. Takođe sam vidio da može još bolje, posebno u smislu tempa utakmice. Ali generalno zadovoljan sam kako je odigrao, bio je koncentrisan i puno više je učestvovao u igri i nadam se da će nastaviti u sličnom ritmu, jer bi nam njegov povratak u formu puno značio. Stigli smo do polufinala kao i prošle godine i to je važna prekretnica za klub. Ova partija nam je ohrabrenje za nastavak šampionata gdje takođe moramo puno bolje i to već od narednog meča - istakao je trener Italijano.

Trener žali za Lukićem

Saša Lukić je napustio Torino, a trener Ivan Jurić kao da ne može da se pomiri sa njegovim odlaskom.

- Torino je izašao iz prelaznog roka slabiji, izgubili smo jednu od zvijezda tima. Lukić je bio motor ekipe, a došao je momak kojem je potrebno vrijeme da se uhoda. Ilić može da dostigne Lukićev kvalitet, ali mu je potrebno vrijeme da se uklopi u naš sistem - dodao je Ilić, koji je već dobio Ivana Ilića u Veroni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana