Lošije plasirani teniseri nemaju način da zarade novac: Đoković je aktivan, tražimo rješenje

Agencije
Lošije plasirani teniseri nemaju način da zarade novac: Đoković je aktivan, tražimo rješenje

Brazilski teniser Bruno Soares govorio je za argentinski La Nacion o teškoj finansijskoj situaciji u kojoj su se našli slabije plasirani teniseri na ATP rang-listi.

Zbog pandemije koronavirusa teniska sezona je prekinuta do 13. jula, a to je veliki problem za tenisere koji se nalaze ispod 100. ili 150. mjesta na ATP rang-listi i koji nisu zaradili mnogo novca tokom svoje karijere. Bez turnira nema ni nagrada, a samim tim nema ni izvora finansiranja za tenisere.

U Savjetu tenisera, čiji je predsjednik Novak Đoković, to je problem o kojem se govori, a Soares kaže kako svi traže mogue rješenje.

“Razgovaramo o tome, ali još uvijek nemamo konkretno rješenje. Pitanje je kada ćemo se vratiti. Ako se vratimo u julu, moći ćemo nadoknaditi veliki dio onoga što nije odigrano, ali ako to bude u augustu ili kasnije izgubićemo mnogo. Postoji velika briga za tenisere koji su rangirani iznad 150, 200, 300, ili 500. pozicije i koji sada nemaju način da zarade novac”, istaknuo je Soares i dodao:

“Imamo i WhatApp grupu. Đoković je veoma aktivan kao predsjednik, ali svi su veoma posvećeni tome da pronađu rješenje problema. Osjećam se odgovornim, zastupam i singl i dubl i ima mnogo ljudi koji su u lošoj situaciji, koji trpe mnogo i koji su bez novca”, rekao je Soares.(klix.ba)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana