Loš tretman za Srbiju u Briselu

Agencije
Loš tretman za Srbiju u Briselu

Brisel - Dolazak u Brisel i prvi utisak o organizaciji Evropskog prvenstva nije pozitivan za odbojkaše Srbije.

Odmah po slijetanju u Belgiju nastali su mali problemi, ali izabranici Slobodana Kovača nisu dozvolili da ih sitne manjkavosti poremete pred prvu utakmicu na šampionatu protiv Njemačke.

Srbija danas od 15 časova igra prvi meč u Briselu, a potom se za ostatak grupne faze seli u Antverpen. Srpski odbojkaši čekali su na pasošku kontrolu dva sata, a nakon što su ušli u Belgiju, dočekalo ih je novo neprijatno iznenađenje.

Autobus koji je trebalo da ih preveze do hotela bio je premalen za prtljag, pa se čekanje još odužilo. Tako su momci ostali bez vremena za odmor prije treninga, ali nisu dozvolili da to negativno utiče na raspoloženje. Negodovao je selektor Slobodan Kovač.

- Očekujemo puno od organizacije, a stalno se razočaramo. Evropska unija je kao nešto super, nešto čemu težimo, a u stvari bi trebalo da se ugledaju na nas, kada su neke stvari u pitanju - rekao je Kovač.

Srbija je na prethodnom šampionatu osvojila bronzanu medalju. U Belgiju je stigla kao ekipa koja nije u krugu favorita sa novim selektorom. Kovač je došao na mjesto Nikole Grbića i pokušaće da trgne ekipu nakon nešto slabijih rezultata.

Kovač kaže da je trening pred utakmicu dobro obavljen i da ekipa ima dobru energiju.

- Igrači su jako motivisani, orni i spremni za Evropsko prvenstvo. Malo smo se spremali, nije bilo mnogo vremena, ali smo iskoristili svaki momenat za kvalitetan rad. Fizički i mentalno smo spremni za Evropsko prvenstvo - rekao je srpski odbojkaš Uroš Kovačević.

Bilo bi dobro da šampionat bude otvoren pobjedom, iako se stalno ističe koliko su komplikovane prve utakmice. Pored Njemačke u grupi sa Srbijom su Slovačka, Španija i Austrija.

Prethodno su odbojkašice postavile veoma visok prag svojim muškim kolegama, pošto su ponovo osvojile evropsko zlato. Na prvenstvu učestvuju 24 reprezentacije raspoređene u četiri grupe sa po šest ekipa. Plasman u narednu fazu izboriće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe.

 

Susret sa odbojkašicama

Šampionski pelcer na aerodromu “Nikola Tesla” odbojkašima su pokušale da prenesu odbojkašice Srbije. Dvije selekcije srele su se na beogradskom aerodromu, jer je i ženska reprezentacija putovala u Aziju, gdje će nastupiti na Svjetskom kupu. Pali su pozdravi, zagrljaju i čestitke, kao i želje da i muška reprezentacija donese odličje u Srbiju i nastavi seriju dobrih rezultata, kada je odbojka u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana