Legendarni Vins Karter završio karijeru: Zakucavanja iz 2000. godine vječno će se pamtiti

GS
Legendarni Vins Karter završio karijeru: Zakucavanja iz 2000. godine vječno će se pamtiti

Čelnici NBA lige odlučili su da timovi koji nemaju nikakve šanse za plej-of ne rizikuju povrede igrača, pa će tako u novom formatu igrati 22 tima, za što su glasale sve franšize osim Portlanda. Iz Zapadne konferencije će biti 13 timova koji će igrati u novom formatu, dok će iz Istočne konferencije igrati devet timova. Razlog za takvu odluku je što na zapadu čak pet timova ima šansu da se domogne plej-ofa, a na istoku samo Vošington, što daje broj od 13 timova sa zapada i devet s istoka, odnosno ukupno 22 tima.

 

U regularnom dijelu sezone igrat će se po osam utakmica, a potom je na rasporedu doigravanje. S obzirom na to da Atlanta Hoksi nisu među 22 ekipe koje će igrati završnicu ove sezone to znači da je došao kraj jedne velike karijere. Nakon 22 godine više nećemo gledati legendarnog Vinsa Kartera (43).

Karter je na početku sezone objavio kako će mu ovo biti posljednja u NBA ligi, a posljednju utakmicu odigrao je protiv Njujork Niksa.

U karijeri je prosječno postizao 16.7 poena i bilježio 4.3 skoka i tri asistencije po utakmici, a ukupno je odigrao 1.541 u regularnom dijelu sezone u karijeri. Bio je peti izbor na draftu 1998. godine, a proglašen je i za rukija godine. "Ejr Kanada" jedan je od najzaslužnijih za promociju košarke u Torontu i Kanadi. Njegov nastup u takmičenju u zakucavanjima 2000. godine do danas je ubjedljivo najbolji svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana