Kuvalja u posjeti Rusiji: Rusi spremni da pomognu razvoju našeg sporta

Dušan Repija
Kuvalja u posjeti Rusiji
Foto: GS | Kuvalja u posjeti Rusiji

MOSKVA - Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja danas je počeo šestodnevnu posjetu Rusiji, a prvi sastanak imao je u Moskvi sa predsjednikom Biciklističke federacije Rusije Vjačeslavom Ekimovim i ambasadorom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom.

Kuvalja je naglasio da su razgovarali o jačanju biciklističkih veza Srpske i Rusije, te konkretnim zajedničkim projektima dvije zemlje

- Siguran sam da ćemo unaprijediti naš biciklizam partnerstvom sa takvom biciklističkom nacijom i legendom kakva je Ekimov. Dobili smo podršku i ambasadora BiH, tako da ćemo u što kraćem roku početi realizaciju. Razgovarali smo i o saradnji u ostalim sportskim granama i sa zadovoljstvom mogu da kažem da su Rusi spremni da pomognu razvoju našeg sporta - rekao je Kuvalja. 

- Iznenađen sam koliko su upoznati sa mojim stavovima o jednakosti svih sportista svijeta. Dobro znam kroz šta su prolazili naši sportisti koji su prije tridesetak godina ispaštali ni krivi ni dužni, a sada se to dešava velikoj sportskoj naciji kakva je Rusija. Složili smo se da sport i politika treba da budu na suprotnim polovima i da svijet čini veliku nepravdu ruskim sportistima i reprezentacijama oje su suspendovane sa gotovo svih takmičenja - rekao je Kuvalja. 
 

 

 

On je u najveću zemlju svijeta otputovao na specijalni poziv organizatora desetog Međunarodnog sportskog foruma koji sutra počinje u Kemerovu. 

Kuvalja će biti učesnik panela kojem će prisustvovati svi predsjednici sportskih saveza Rusije, a najavljen je i dolazak prvog čovjeka Rusije Vladimira Putina.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana