Kukoč: Kuća slavnih? Nema više smisla govoriti o toj temi

Tanjug
Kukoč: Kuća slavnih? Nema više smisla govoriti o toj temi

ZAGREB - Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Toni Kukoč izjavio je da ne zna da li će ikada ući u Kuću slavni u Sprigfildu i da o toj temi nema više smisla govoriti.

Kukoč je po treći put zaredom, a ukupno osmi, bio nominovan za ulazak u košarašku Kuću slavnih, ali nije izabran ni u klasi 2020.

"Iskreno, meni mnogo više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno voleo da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih voleo? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo...", rekao je Kukoč za hrvatski "tportal".

Kukoč je u karijeri osvojio zlato na SP 1990. godine u Argentini, a u kolekciji ima i dva olimpijska srebra (1988,1992), jednu svjetsku bronzu (1994) i dva evropska zlata (1989, 1991).

Tri puta bio je šampion Evrope sa splitskom Jugoplastikom (1989, 1990. i 1991), dok je sa Čikago Bulsima tri puta osvajao šampionski prsten NBA lige (1996, 1997. i 1998).

"Uostalom, što ja ima o sebi da govorim? Ali, ako moji bivši treneri, bivši saigraci i košarkaški strucnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju šta pričaju? Ma nema više smisla govoriti o toj temi ... Znaš da bi radije potrošio tu energiju da odigram partiju golfa na terenu sa 18 rupa", zaključio je Kukoč. P

roslavljeni srpski trener Svetislav Pešić, koji je ostavio dubok trag u Kukočevoj karijeri, sa kojim je bio kadetski (1985) i juniorski (1986) prvak Evrope, kao i omladinski šampion sveta (1987) na čuvenom prvenstvu u Bormiju, rekao je Tanjugu da mu je teško da povjeruje da jedan od najboljih igrača u istoriji košarke još nije primljen u Kući slavnih.

"Mislim da danas ne postoji nijedan ljubitelj košarke, a da ne voli Tonija Kukoča. Jednostavno, njega ne možeš da ne voliš. Ne samo zbog onog što je on dao svetskoj košarci, već i zbog toga kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje, nego i svih trenera koji su ga trenirali, ali onih koji nikada nisu radili sa njim, kao i igrača koji su igrali i onih koji nikada nisu bili njegovi saigrači. Ja ne znam da li je to smešno ili žalosno. Očigledno je da živimo u svetu gde sve treba da se izlobira, a Kukoč nije u tom svetu", rekao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana