Kraj za Srbiju u četvrtfinalu Svjetskog kupa

Agencije
Kraj za Srbiju u četvrtfinalu Svjetskog kupa

Košarkaška reprezentacija Srbije je poražena u četvrtfinalu Svetskog kupa od Argentine rezultatom 97:87.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića će u nastavku takmičenja igrati za plasman od 5. do 8. mjesta.

Srbija je utakmicu startovala sa Miroslavom Raduljicom i Nikolom Jokićem na unutrašnjim pozicijama, ali to nije uspjelo da poremeti igru Argentine, koja je poslije svega 86 sekundi igre stigla do prednosti od 7:2.

Arbitri su dozvolili prljavu igru na početku meča i u takvom kriterijumu su ostali do kraja, što je više odgovaralo ekipi selektora Serhija Ernandesa.

Argentina je zabilježila čak 11 prekršaja i potpuno je uništila kreaciju u igri Srbije, a ni ne vrijedi brojati u koliko navrata su sudije propustile priliku da sankcionišu oštru igru "Gaučosa".

Energijom je u tom periodu parirao Vladimir Lučić, to je pokušao da učini i Raduljica, ali je kažnjen nesportskim prekršajem, pa je Argentina veoma brzo stigla do prednosti od sedam poena (14:7).

Uz to, Fakundo Kampaco je sebi omogućio ogroman prostor na terenu i podjelio je čak šest asistencija za prvih deset minuta igre, dok se Srbija istakla u pod obručima i zabilježila 15 skokova, od toga sedam u napadu.

Činilo se da stvari kreću na bolje na početku druge dionice pošto je Vasilije Micić ubacio tri poena i donio vođstvo Srbiji (26:25), ali je u slijedila katastrofalna sekvenca Bobana Marjanovića u kojoj je izgubio dvije lopte i upisao tri lične greške.

Divnu priliku je imala Srbija da uđe u dobar ritam, ali je Lučić na isteku drugog minuta igre u drugoj dionici promašio šut za tri poena.

Faulovi Lučića i Marjanovića su vratili energiju Argentini, koja je nastavila da pogađa trojke u velikim procentima i da poslije 20 minuta igre ima čak devet pogođenih šuteva sa linije 6,75.

U trećoj deonici je Argentina zaustavljena i to je jedina dionica koju je selekcija Srbije riješila u svoju korist i stigla na svega poen zaostatka uoči posljednje četvrtine.

Trojka Marka Gudurića na početku četvrtog kvartala je donijela Srbiji dva peona viška, ali je uzvratio Kampaco, da bi poslije Micićevog faula u napadu ritam ponovo prešao na stranu protivnika srpskog tima.

Promašaji Bogdanovića i Gudurića su kažnjeni poenima na drugoj strani, trojka Bjelice je podigla energiju Srbije, ali samo na nekoliko trenutaka, pošto je ponovo uslijedio niz grešaka.

Do kraja utakmice je Srbija pokušavala da stigne zaostatak, ali se umjesto toga ona povećavala, pa je na kraju Argentina ubacila čak 97 poena i meč okončala dvocifrenom razlikom.

Iskusni Luis Skola je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 20 poena, gotovo nečujno, a fantastičnu partiju je odigrao Fakundo Kampaco (18 poena, 12 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte, 5 izgubljenih).

Dvocifreni učinak su imali još Patrisio Garino (15 poena, 3 trojke) i Gabrijel Dek (13 poena, 8 skokova).

U ekipi Srbije je ponovo prednjačio Bogdan Bogdanović (21 poen, 4 skoka), Nemanja Bjelica je imao velikih problema sa procentom šuta i meč je završio sa 18 poena i 7 skokova, Nikola Jokić je dodao 16 poena, uhvatio 10 lopti i podelio 5 asistencija, dok je Vladimir Lučić imao 12 poena.

Argentina je na kraju imala 12 trojki, Srbija je bila bolja u skoku, ukupno 42 (24+18), ali je nesvojstveno sebi imala svega 17 asistencija, uz 16 izgubljenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana