Kostić i Ajntraht precrtali i Benfiku za polufinale Lige Evrope

B92
Kostić i Ajntraht precrtali i Benfiku za polufinale Lige Evrope

Odigrane su revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope. U polufinale su se plasirali Ajntraht, Čelsi, Arsenal i Valensija.

Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović, koji su igrali u timu Ajntrahta, uspjeli su da izbrišu minus iz prvog meča u Lisabonu od 4:2 i pobjedom od 2:0 prođu među četiri.

Bio je to nokaut za lidera u prvenstvu Portugala i Ljubomira Fejsu koji je odigrao svioh 90 minuta za tim Benfike, koja osim što je prvi gol primila iz ofsajda, na kraju nije imala ni sreće.

Očekivalo se da će biti dosta uzbuđenja u fenomenalnoj atmosferi na stadionu u Frankfurtu. Ajntraht pruža odlične partije ove sezone u Evropi, a ovog puta iako nisu blistali kao u nekim ranijim prilikama, ipak su nekako uspjeli da završe posao i postignu dva gola.

Doduše, ovo je meč o kojem će se još pričati, posebno će u Lisabonu biti ljuti, jer da je VAR tehnologija bila aktivirana i u ovom takičenju, ishod vi vjerovatno bio drugačiji, pošto je vodeći gol Filipa Kostića postignut poslije ofsajda.

Ajntraht je bio bolji u prvom dijelu, vidjelo se da želi da što prije postigne gol, ali morali su na to Nijemci da čekaju sve do 36. minuta. Mijat Gaćinović je šutirao sa 18 metara, lopta je pogodila desnu stativu, odbila se do Filipa Kostića kojem nije bilo teško da ja ubaci u mrežu.

Uzalud su protestovali igrači Benfike kod sudije Danijela Orsata iz Italije, gol je ostao na snazi i Ajntraht je poveo.

U drugom poluvremenu, Benfika je zaigrala nešto angažovanije, u prvih 15 minuta stvorila je dvije prilike, ali je Ajntraht u 67. minutu zadao završni udarac. Lopta je na ivici kaznenog prostora poslije pravog karambola stigla do Sebastijana Rodea koji je snažnim udarcem proslijedio u lijevi donji ugao za konačnih 2:0.

Imao je Ajntraht veliku sreću kada je Salvio u 85. minutu pogodio stativu sa svega pet metara.

Poslije pobjede od 1:0 u Pragu, činilo se da je susret sa Slavijom obična rutina za igrače Čelsija. Ipak, na s”Stamford bridžu” je bilo prilično uzbudljivo, mada je to malo ko očekivao. Sedam golova, dosta prilika, na kraju Čelsi je prošao dalje ukupnim rezultatom 5:3.

U prvih 17 minuta čak tri gola. Pedro je na sistenciju Olivijea Žirua načeo mrežu Slavije, da bi Simon Deli autogolom u desetom minutu donio prednost domaćinu od 2:0.

Kada je Žiru u 17. minutu postigao svoj deseti gol na 11 mečeva u Ligi Evrope ove sezone, bilo je jasno da će tim Mauricija Sarija proći dalje.

Tomas Souček je u 26. minutu smanjio na 3:1, da bi i 27. minutu Pedro novim golom donio komotnih 4:1 “plavcima”.

Ipak, u nastavku, probudili su se gosti i u rasponu od četiri minuta postigli su još dva gola. Oba puta mrežu Kepe Arisabalage zatresao je Petr Sevčik, pa je u 55. minutu bilo 4:3.

Trebala su Česima još dva gola za čudo, ali za to nisu imali snage pa će tako Čelsi u polufinalu 2. i 9. maja igrati sa Ajntrahtom.

Posle 3:1 u gostima. Valensija je kod kuće na “Mestalji” imala prilično lak posao protiv Viljareala.Na kraju pobjedila je sa 2:0 i tako stigla do plasmana među četiri najbolja tima u tkmičenju.

“Slijepi miševi su do prednosti stigli u 13. minutu. Gonkalo Gedeš se izborio za loptu na lijevoj strani, možda i uz prekršaj, međutim, sudije su dozvolile nastavak akcije. On je pronašao u petercu Antonija Laotrea kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Konačno u 54. minutu sve je bilo završeno. Dani Pareho je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila nekog u živom zidu i promjenila smijer, tako da golman Viljareala nije stigao da reaguje.

Konačno, u Napulju, očekivalo se da će Napoli igrati bolje posle 0:2 iz prvog meča sa Arsenalom, ali su izabranici Unaja Emerija pobjedili i na “San Paulu” i to rezultatom 1:0.

Ni izlazak Arona Remzija zbog povrede, nije ih uspio poremetiti, odigrali su čvrsto, Napoli neefikasno i Arsenal će tako u polufinalu igrati sa Valensijom.

Strelac jedinog gola u 36. minutu bio je Aleksandar Lakazet. Odlično je izveo slobodan udarac sa 30 metara, golman Napolija praktično se nije ni pomjerio i Arsenal je tako stigao do velike pobjede.

Polufinale (2/9. maj)

Ajntraht - Čelsi

Arsenal - Valensija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana