Kopaonik domaćin prestižnog FIS Evropa kupa 2021. godine

Srna
Kopaonik domaćin prestižnog FIS Evropa kupa 2021. godine

BEOGRAD - Međunarodna skijaška federacija /FIS/ donijela je konačnu odluku da ski-centar Kopaonik bude domaćin jednog od najprestižnijih skijaških takmičenja - Evropa kupa 2021. godine u disciplini veleslalom za žene.

Evropa kup u skijanju biće održan 24. i 25. februara iduće godine, kada će se na jednom mjestu naći najpoznatije skijašice svijeta, saopštilo je danas javno preduzeće "Skijališta Srbije".

Odluka je donesena nakon test trke koja je u martu održana na stazi "Crna Duboka" na Kopaoniku, kada je ocjenjivana spremnost za organizaciju prema utvrđenim standardima i parametrima, među kojima su i uređenost i kvalitet staze, prilagođavanje vremenskim uslovima i organizacija redarske, medicinske i hitne službe.

Takmičenje će organizovati i realizovati kao jedinstven tim ski-centar Kopaonik, Skijaški savez Srbije i "Skijališta Srbije". "Skijališta Srbije" i ski-centar Kopaonik su ovim dobili potvrdu da svojom skijaškom infrastrukturom, kapacitetima, organizacijom, ali i rukovođenjem i upravljanjem stoje rame uz rame sa evropskim ski-centrima, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana